Gusztustalan hamisítási botrányba keveredhetett a Habony-média


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Minden etikai normát felrúgott a szegedma hírportál azzal a cikkel, amely pénteken jelent meg a kormánypárti internetes oldalon – mondta Szabó Sándor szocialista országgyűlési képviselő rendkívüli sajtótájékoztatóján. A szegedi képviselő büntetőjogi feljelentést tesz a rágalmazó hírportál ellen.

A szegedma állítása szerint menekültek ezreinek befogadását kérte egy október 11-én kelt levélben Szabó Sándor Botka László polgármestertől, ám a képviselő aznap egyetlen e-mailt sem írt vagy küldött el. Pofátlan hamisításnak nevezte ezért a cikkben fénymásolatként közölt szöveget Szabó, és hozzátette: ezzel minden eddigi sajtóetikai határt áthágott a sajtóorgánum, amiért felelősségre fogják vonni. A képviselő szerint a Habony-művek ma már semmitől sem riad vissza, ha ellenzéki politikusok ellehetetlenítéséről van szó.

A képviselő a sajtótájékoztatón külön megszólította a szegedma jelen lévő újságíróját, és arra hívta fel a figyelmét, hogy jól gondolja meg, mihez adja a nevét. A levélhamisítás ugyanis már olyan szintű manipuláció, amit a hírnevére valamit is adó újságíró nem vállal fel.Szabó Sándor egyébként telefonon hívta a szerkesztőséget, és mivel a cikket névvel nem jegyzi senki, a szakmai vezetőt kereste, azonban sem Pintér M. Lajos, sem Kapitány Gergő nem vallotta magát főszerkesztőnek, így a jogi eljárást egyelőre a hírportál kiadója ellen indítja meg a képviselő.

A hamisítványnak nevezett levelet egyébként azzal tették közzé a hírportál munkatársai, hogy úgymond a szerkesztőség postaládájában landolt pénteken reggel. Így igen nehéz visszakövetni, kitől származik a szöveg, ettől még a szerkesztőség felelőssége egyértelmű, mert olyan rágalmazás ez, amire még a mostani agresszív kormánypropagandában is nehéz példát találni. Szabó Sándor felhívta a figyelmet arra, hogy megálljt kell parancsolni az ilyen aljas lejárató kampányoknak, mert így azok sem érezhetik magukat biztonságban, akik az országért és városért dolgoztak az elmúlt 15-20 évben.


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük