Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Minden etikai normát felrúgott a szegedma hírportál azzal a cikkel, amely pénteken jelent meg a kormánypárti internetes oldalon – mondta Szabó Sándor szocialista országgyűlési képviselő rendkívüli sajtótájékoztatóján. A szegedi képviselő büntetőjogi feljelentést tesz a rágalmazó hírportál ellen.

A szegedma állítása szerint menekültek ezreinek befogadását kérte egy október 11-én kelt levélben Szabó Sándor Botka László polgármestertől, ám a képviselő aznap egyetlen e-mailt sem írt vagy küldött el. Pofátlan hamisításnak nevezte ezért a cikkben fénymásolatként közölt szöveget Szabó, és hozzátette: ezzel minden eddigi sajtóetikai határt áthágott a sajtóorgánum, amiért felelősségre fogják vonni. A képviselő szerint a Habony-művek ma már semmitől sem riad vissza, ha ellenzéki politikusok ellehetetlenítéséről van szó.

A képviselő a sajtótájékoztatón külön megszólította a szegedma jelen lévő újságíróját, és arra hívta fel a figyelmét, hogy jól gondolja meg, mihez adja a nevét. A levélhamisítás ugyanis már olyan szintű manipuláció, amit a hírnevére valamit is adó újságíró nem vállal fel.

Szabó Sándor egyébként telefonon hívta a szerkesztőséget, és mivel a cikket névvel nem jegyzi senki, a szakmai vezetőt kereste, azonban sem Pintér M. Lajos, sem Kapitány Gergő nem vallotta magát főszerkesztőnek, így a jogi eljárást egyelőre a hírportál kiadója ellen indítja meg a képviselő.

A hamisítványnak nevezett levelet egyébként azzal tették közzé a hírportál munkatársai, hogy úgymond a szerkesztőség postaládájában landolt pénteken reggel. Így igen nehéz visszakövetni, kitől származik a szöveg, ettől még a szerkesztőség felelőssége egyértelmű, mert olyan rágalmazás ez, amire még a mostani agresszív kormánypropagandában is nehéz példát találni. Szabó Sándor felhívta a figyelmet arra, hogy megálljt kell parancsolni az ilyen aljas lejárató kampányoknak, mert így azok sem érezhetik magukat biztonságban, akik az országért és városért dolgoztak az elmúlt 15-20 évben.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: