Gusztustalan hamisítási botrányba keveredhetett a Habony-média


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Minden etikai normát felrúgott a szegedma hírportál azzal a cikkel, amely pénteken jelent meg a kormánypárti internetes oldalon – mondta Szabó Sándor szocialista országgyűlési képviselő rendkívüli sajtótájékoztatóján. A szegedi képviselő büntetőjogi feljelentést tesz a rágalmazó hírportál ellen.

A szegedma állítása szerint menekültek ezreinek befogadását kérte egy október 11-én kelt levélben Szabó Sándor Botka László polgármestertől, ám a képviselő aznap egyetlen e-mailt sem írt vagy küldött el. Pofátlan hamisításnak nevezte ezért a cikkben fénymásolatként közölt szöveget Szabó, és hozzátette: ezzel minden eddigi sajtóetikai határt áthágott a sajtóorgánum, amiért felelősségre fogják vonni. A képviselő szerint a Habony-művek ma már semmitől sem riad vissza, ha ellenzéki politikusok ellehetetlenítéséről van szó.

A képviselő a sajtótájékoztatón külön megszólította a szegedma jelen lévő újságíróját, és arra hívta fel a figyelmét, hogy jól gondolja meg, mihez adja a nevét. A levélhamisítás ugyanis már olyan szintű manipuláció, amit a hírnevére valamit is adó újságíró nem vállal fel.

Szabó Sándor egyébként telefonon hívta a szerkesztőséget, és mivel a cikket névvel nem jegyzi senki, a szakmai vezetőt kereste, azonban sem Pintér M. Lajos, sem Kapitány Gergő nem vallotta magát főszerkesztőnek, így a jogi eljárást egyelőre a hírportál kiadója ellen indítja meg a képviselő.

A hamisítványnak nevezett levelet egyébként azzal tették közzé a hírportál munkatársai, hogy úgymond a szerkesztőség postaládájában landolt pénteken reggel. Így igen nehéz visszakövetni, kitől származik a szöveg, ettől még a szerkesztőség felelőssége egyértelmű, mert olyan rágalmazás ez, amire még a mostani agresszív kormánypropagandában is nehéz példát találni. Szabó Sándor felhívta a figyelmet arra, hogy megálljt kell parancsolni az ilyen aljas lejárató kampányoknak, mert így azok sem érezhetik magukat biztonságban, akik az országért és városért dolgoztak az elmúlt 15-20 évben.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük