Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szégyenletes mindaz, amit a Jobbik elkövet a legnagyobb magyar miniszterelnök emlékével kapcsolatosan. Lassan élünk a gyanúperrel, szándékos provokációról van szó.

A BalraMagyar néhány nappal ezelőtt számolt be arról, hogy

 JOBBIKOS SZABADCSAPATOK GYALÁZTÁK MEG HORN GYULA EMLÉKMŰVÉT

A Jobbikhoz köthető Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom nevű gittegylet, melyet a Jobbik alelnöke Toroczkai László alapított 2001-ben, hajtotta végre azt a gyalázatos akciót a volt miniszterelnök XIII. kerületi emlékműve ellen, amely felett jó érzésű ember nem hunyhat szemet.

A jobbikos érzelmű szabadcsapatok mindenszentek előtt egy nappal hajtották végre akciójukat a meggyalázva ezzel a legendás és az újkori történelem talán legnagyobb formátumú államférfijának emlékét.

Az ügy természetesen bejárta a magyar sajtót, így Vona Gábor a Jobbik elnöke sem tehette azt meg, hogy ne kommentálja az eseményeket a maga stílusában. Sikerült még egyet belerúgni a magyar választók lelkébe:

A Jobbik elnöke nem tartja sikertörténetnek Horn Gyula volt szocialista miniszterelnök politikai pályafutását.

Vona Gábor pénteki sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva beszélt azzal kapcsolatban, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM)tagjai október végén fekete zsákot húztak Horn Gyula budapesti, XIII. kerületi szobrára, és azt írták rá, hogy “Pufajkás gyilkos!”.

A jobbikos vezető szerint a szobor megrongálása nem a Jobbik ügye, nem a párt hajtotta végre az akciót, hanem a HVIM és Horn Gyula emlékezetének ügye,

ő ezzel a kérdéssel nem foglalkozik.

Hozzátette: nem tartja sikertörténetnek Horn Gyula politikai pályafutását, de “nem emlékezetpolitikát akar csinálni”, hanem Magyarország problémáit szeretné megoldani, azt a sok problémát, amit a jelenlegi kormány még nem oldott meg. “Nem örültem ennek a szoborral kapcsolatos eseménynek, az én ízlésemnek nem is igazán felelnek meg az ilyen akciók” – tette hozzá. – számol be róla a Sztárklikk

Egy bocsánatkérés talán többet ért volna mint ez a szánalmas magyarázkodás!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: