Budapest, 2017. február 12. Csárdi Antal, az LMP fõvárosi képviselõje (b) és Ferenczi István országos elnökségi tag (b2) átadja Bene Viktornak (j2) és Béni Kornélnak (j), Momentum Mozgalom aktivistáinak az LMP által eddig összegyûjtött olimpiai népszavazást kezdeményezõ aláírásokat a budapesti Nyugati téri aluljáróban 2017. február 12-én. Az LMP és a Momentum Mozgalom ahhoz a népszavazási kezdeményezéshez gyûjt aláírásokat, amely arról szól, hogy Budapest vonja vissza a pályázatát a 2024-es olimpiai játékok megrendezésére. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem túl szép, de annál szemetebb lehet a megfejtés.

A magyar kampányfinanszírozási rendszer ugyanis bünteti a koordinált jelöltállítást. Abban az esetben ugyanis ha egy párt mind a 106 egyéni választókerületben képes jelöltet állítani abban az esetben közel 706 millió ütheti a markát. Ez az összeg úgy jön össze, hogy jelöltenként kapnak az egyéni jelöltek 1 millió forintot, míg a lista után a fennmaradó összeget.

Úgy áll a helyzet azonban, ha valamely párt akár csak egy helyeb visszalépteti a jelöltjét, úgy több százmillió forintot bukhat el. Ennek következtében tehát ha az anyagiakat nézzük baromira nem éri meg anyagilag koordiánltan indítani a jelölteket.

A kamupártokhoz hasonlóan az állami támogatás megszerzése lehet a cél. Ugyanis amíg egy párt, amely képes összehozni az országos listát és képes elérni az országgyűlési választásokon az 1%-ot hatalmasat kaszálhat.

Sajnos, az LMP és a Momentum, bár nagy valószínűséggel nem fognak bejutni a parlamentbe – amivel akár 300 ezer kormányváltó demokrata szavazat veszhet el, mindkét párt vezetői jól járhatnak.

Francba a kormányváltással: Előre a suskáért apuskám!

Öltönyösök öltönyt húznak – a pénz miatt

Homlesek meg metrót árulnak – a pénz miatt

Perselyt körbe jöjj MENNYORSZÁG – a pénz miatt

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: