Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hogy lehet az, hogy a nagyobbik kormánypárt ennyire vak legyen? Nem nehéz megtalálni a választ. Hannah Arendt a politikai gondolkodástörténet meghatározó alakja a diktatúrák legnagyobb gyengeségének azt tartja, hogy mivel csak a saját szemléletmódját erőlteti elnyomva kritikusai hangját azzal nemcsak elnyomja azokat, de saját tevékenységével szemben is vakká válik, hiszen a jogos kritikát sem jelenhet meg, így a tévedéseit a diktátor nem is tudja korrigálni.

Orbán Viktor utálja a fővárost. Ez az a város, amely sosem fogadta be igazán a faluról származó miniszterelnököt, ez az a város, amely még mindig ellenáll neki és ez az a város ahol a lebutított leegyszerűsített üzenetei nem tudnak célt érni.

2002-ben a jobboldal bűnös városnak tekintete Budapestet. „Vörös rongyokba öltözött a város”. Budapest elgáncsolta a jobboldalt és 8 év szocialista kormányt hozott Magyarországnak.

Budapesten igen is erős az ellenzék. Ha most lennének a fővárosban a választások többséget kapna a demokratikus ellenzék. Ha Orbán ránéz a számokra hátradőlhet azonban, nem fenyegeti az ellenzék fővárosi nyomulása az Ő hatalmi ambícióit.

De mint mondtuk, Orbán vak. Vak, mert utálja ezt a várost. Annyira utálja, hogy nem is kíván nagyon törődni vele. Ha pedig ez a város megmozdul, a Fidesz ismét 2002-ben találhatja magát. Láthatólag minden rendben lesz azonban ismét elsöpri őket a láthatatlan „rejtőzködő” szavazók tömege.

Senki nem gondolta 2002-ben hogy az MSZP győzhet. Még a választások előtti napon is nyugodtan dőlt hátra a Fidesz vezére. Egyes pletykák szerint már a Magyar Nemzet másnapi címlapját is megírták, mely szerint elsöprő győzelmet aratott a Fidesz.

De mi lesz most a gyengepont? Nem más, mint a metró-ügy. Ne feledjük, semmisült meg már párt és többség a metró kapcsán. Az SZDSZ eltűnt, az MSZP-től pedig még a biztos szavazói is elpártoltak. Büntették a pártot.

Ezt ismerte fel az MSZP. Amíg Orbánt nem érdekli a metró, hiszen az csak a „bűnös város” drága hóbortja, addig a szocialisták folyamatosan szorongatják Tarlós Istvánt az eddigi legalkalmatlanabb főispánt. Nem csoda, mint említettem Orbán utálja a fővárost, nem igazán érdekli az, hogy ki vezeti azt.

Ezért annyira erőtlen Tarlós, hogy megtörténhet, hogy a napokban összeomlik a főváros közlekedése:

A főváros által tervezett hatvan busszal nem tartható a 3-as metró pótlása.

Horváth Csaba, fővárosi képviselő hétfő reggel Budapesten, a 3-as metró újpesti végállomásánál lévő pótlóbuszos megállóban tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: egy metró korábban 1200 utast szállított, és ahhoz, hogy ugyanezt az utasmennyiséget el lehessen vinni, nem hatvan, hanem nyolcvan buszra lenne szükség.

Megjegyezte: a múlt héten a főpolgármester azt mondta, a buszok 45 másodperces követési távolsággal közlekednek, és az utasok 60-70 százalékát tudják elvinni; a többiek keressenek más útvonalat.

Horváth Csaba azt mondta: a metrófelújítás első hétköznapján intenzív kezdet tapasztalható, mintha most a főváros összes busza ezen az útvonalon lenne, és nem 45, hanem 20-25 másodpercenként közlekednének. Ez rendben is lenne, kérdés ugyanakkor, hogy honnan hiányoznak az itt látható buszok – jegyezte meg.

Az ellenzéki politikus szerint ez a menetrend a tervezett hatvan busszal nem tartható. Az MSZP számításai szerint nem az utasok egyharmadát, hanem kétharmadát hagyják majd az út szélén – mondta.

Kijelentette, hogy Tarlósék becsapták a budapestieket, nyilvánvalóan nem volt igaz, amikor azt mondták, hogy az utasok 60-70 százalékát elviszik, mert a 3-as metró pótlására beállított buszmennyiség erre nem alkalmas. A következő napokban, hetekben és hónapokban kiderül, hogy mire elég ez a kapacitás, s az is, hogy a három évre tervezett, a teljes vonalat érintő felújítás négy éven belül befejeződik-e, s ez alatt milyen kellemetlenségeket okoz az utasoknak – mondta.

A fővárosiak napi 20 milliárd forint adót fizetnek a központi költségvetésbe. Márpedig, ha több millió ember nem fog tudni munkába járni, aszalódik a pótló buszokon úgy hogy az ország legtöbb adóját ők fizetik, hamar betelik a pohár. A szocialistáknak csupán egymillió új szavazó kell az abszolút többséghez.

Az ország Budapest központú, ha ez a város végérvényesen és teljes egészében a kormány ellen fordul, hamar megváltozik az ország közhangulata.

Nagyobb bukta készül itt mint 2002-ben.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: