Ezekben a napokban bukhatja el végleg a 2018-as választást a Fidesz


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Hogy lehet az, hogy a nagyobbik kormánypárt ennyire vak legyen? Nem nehéz megtalálni a választ. Hannah Arendt a politikai gondolkodástörténet meghatározó alakja a diktatúrák legnagyobb gyengeségének azt tartja, hogy mivel csak a saját szemléletmódját erőlteti elnyomva kritikusai hangját azzal nemcsak elnyomja azokat, de saját tevékenységével szemben is vakká válik, hiszen a jogos kritikát sem jelenhet meg, így a tévedéseit a diktátor nem is tudja korrigálni.

Orbán Viktor utálja a fővárost. Ez az a város, amely sosem fogadta be igazán a faluról származó miniszterelnököt, ez az a város, amely még mindig ellenáll neki és ez az a város ahol a lebutított leegyszerűsített üzenetei nem tudnak célt érni.

2002-ben a jobboldal bűnös városnak tekintete Budapestet. „Vörös rongyokba öltözött a város”. Budapest elgáncsolta a jobboldalt és 8 év szocialista kormányt hozott Magyarországnak.

Budapesten igen is erős az ellenzék. Ha most lennének a fővárosban a választások többséget kapna a demokratikus ellenzék. Ha Orbán ránéz a számokra hátradőlhet azonban, nem fenyegeti az ellenzék fővárosi nyomulása az Ő hatalmi ambícióit.

De mint mondtuk, Orbán vak. Vak, mert utálja ezt a várost. Annyira utálja, hogy nem is kíván nagyon törődni vele. Ha pedig ez a város megmozdul, a Fidesz ismét 2002-ben találhatja magát. Láthatólag minden rendben lesz azonban ismét elsöpri őket a láthatatlan „rejtőzködő” szavazók tömege.

Senki nem gondolta 2002-ben hogy az MSZP győzhet. Még a választások előtti napon is nyugodtan dőlt hátra a Fidesz vezére. Egyes pletykák szerint már a Magyar Nemzet másnapi címlapját is megírták, mely szerint elsöprő győzelmet aratott a Fidesz.De mi lesz most a gyengepont? Nem más, mint a metró-ügy. Ne feledjük, semmisült meg már párt és többség a metró kapcsán. Az SZDSZ eltűnt, az MSZP-től pedig még a biztos szavazói is elpártoltak. Büntették a pártot.

Ezt ismerte fel az MSZP. Amíg Orbánt nem érdekli a metró, hiszen az csak a „bűnös város” drága hóbortja, addig a szocialisták folyamatosan szorongatják Tarlós Istvánt az eddigi legalkalmatlanabb főispánt. Nem csoda, mint említettem Orbán utálja a fővárost, nem igazán érdekli az, hogy ki vezeti azt.

Ezért annyira erőtlen Tarlós, hogy megtörténhet, hogy a napokban összeomlik a főváros közlekedése:

A főváros által tervezett hatvan busszal nem tartható a 3-as metró pótlása.

Horváth Csaba, fővárosi képviselő hétfő reggel Budapesten, a 3-as metró újpesti végállomásánál lévő pótlóbuszos megállóban tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: egy metró korábban 1200 utast szállított, és ahhoz, hogy ugyanezt az utasmennyiséget el lehessen vinni, nem hatvan, hanem nyolcvan buszra lenne szükség.

Megjegyezte: a múlt héten a főpolgármester azt mondta, a buszok 45 másodperces követési távolsággal közlekednek, és az utasok 60-70 százalékát tudják elvinni; a többiek keressenek más útvonalat.

Horváth Csaba azt mondta: a metrófelújítás első hétköznapján intenzív kezdet tapasztalható, mintha most a főváros összes busza ezen az útvonalon lenne, és nem 45, hanem 20-25 másodpercenként közlekednének. Ez rendben is lenne, kérdés ugyanakkor, hogy honnan hiányoznak az itt látható buszok – jegyezte meg.

Az ellenzéki politikus szerint ez a menetrend a tervezett hatvan busszal nem tartható. Az MSZP számításai szerint nem az utasok egyharmadát, hanem kétharmadát hagyják majd az út szélén – mondta.

Kijelentette, hogy Tarlósék becsapták a budapestieket, nyilvánvalóan nem volt igaz, amikor azt mondták, hogy az utasok 60-70 százalékát elviszik, mert a 3-as metró pótlására beállított buszmennyiség erre nem alkalmas. A következő napokban, hetekben és hónapokban kiderül, hogy mire elég ez a kapacitás, s az is, hogy a három évre tervezett, a teljes vonalat érintő felújítás négy éven belül befejeződik-e, s ez alatt milyen kellemetlenségeket okoz az utasoknak – mondta.

A fővárosiak napi 20 milliárd forint adót fizetnek a központi költségvetésbe. Márpedig, ha több millió ember nem fog tudni munkába járni, aszalódik a pótló buszokon úgy hogy az ország legtöbb adóját ők fizetik, hamar betelik a pohár. A szocialistáknak csupán egymillió új szavazó kell az abszolút többséghez.

Az ország Budapest központú, ha ez a város végérvényesen és teljes egészében a kormány ellen fordul, hamar megváltozik az ország közhangulata.

Nagyobb bukta készül itt mint 2002-ben.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük