2017. június 12. Parlament. Országgyűlés. Farkas Flórián. Fotó: Vajda József
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A politikai elemző Kéri László a legfájóbb ponton szórt oda a Fidesznek.

Farkas Flórián elmozdíthatatlan a Fidesz soraiból. Hiába a sorozatos botrányok és korrupciós ügyek, hiába egy ország és a teljes roma társadalom megvetése a politikus érinthetetlen a Nemzeti Együttműködés rendszerében. Orbán Viktor egészen odáig elment, hogy Farkas addig marad képviselő, ameddig ő a politikában marad.

Kéri László a Zsúrpubi.hu-nak adott nyilatkozatában megadja a magyarázatot a látszólag elmebaj kategóriájába eső húzásnak. Már az interjú címe is beszédes:

Farkas Flórián és az általa mozgósított cigányság akár a választásokat is eldöntheti

Az interjúban Kéri figyelmeztet: Balog Zoltán nem véletlenül gyakorol gesztusokat Farkas Flórián felé, a Fidesznek nagyon kellenek azok a szavazatok, amit Farkasék hozhatnak a konyhára.

Kéri László szerint ha a Fidesz elmúlt hét-nyolc évét szemügyre vesszük, akkor az a legfontosabb, hogy a maga helyén funkcionálisan megfelelő káder bármit megtehet addig, amíg Orbán pillanatnyi érdekeit nem sérti.

A politológus úgy látja, a miniszterelnök körül kialakult kör – Balog Zoltán, Matolcsy, Rogán – bármit megtehet, milliárdok tűnhetnek el a felügyeletük alatt – egészen addig, amíg a tőlük elvárt hatalmi funkciókat maradéktalanul teljesítik.

“Farkas Flórián esetében fontosabb az a kapocs, amit

a roma kisebbség mobilizálása kapcsán betölthet,

és ehhez képest érdektelen, hová tüntette el a rá bízott pénzt”

– figyelmeztet Kéri László.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: