Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nos nem szeretjük ezt a stílust. Nem csak a káromkodást a címekben, hanem azt a bokaszintű politizálást, ami folyik az ellenzéki oldalon. Nem fogjátok fel, hogy itt magyar emberek élete a tét.

Őszintén szólva baromira nem érdekel senkit, hogy az Együtt Juhász Pétere vagy a Momentum Fekete-Győr Andrása külön, vagy együtt bukják el ez a körzetet.

Mert gigászok harca zajlik itt. A két egyszázalékos párt csatája. Így vonul majd be a történelemkönyvek humorrovatába. A média meg nem érti mi történik a két politikus között akiket ők vettek a vállukra és csináltak belőlük “politikust” mint a friss új erő képviselőit.

Jól pédldázza mindkét politikus alkalmasságát, hogy Budapest 1 választókerület kapcsán csak az 5. kerületről beszélnek, mikor a körzetnek része még az első, a nyolcadik és a kilencedik kerület egy része is, melyekben videó bizonyítja, hogy Fekete-Győr eltévedne.

 

Az az össze-vissza hazudozás és szarkavarás azonban már tényleg mindennek a netovábbja ami péntek este az ATV stúdiójában ment. Ember legyen a talpán aki érti – látszólag – mi történt. Nos nem nehéz, mindjárt elmagyarázzuk.

Az MSZP tárgyalásokat folytat a Demokratikus Koalícióval. 2017 október 10-én jelentette be a két párt, hogy megkezdődtek egymással a tárgyalások.

“Hivatalos tárgyalás kezdődött az MSZP és a DK között. Gyurcsány Ferenc szerint ugyan közös ellenzéki lista nem lesz, de az egyéni körzetekben meg fognak állapodni. Az Együtt és a Párbeszéd is megegyezne az egyéni jelöltekről, és helyi szinten a Momentum sem zárta ki az együttműködés lehetőségét.” – ATV

Ezt a tényt azért fontos aláhúzni mert a tegnap esti Juhász Péter interjúban már ez a tény is úgy hangzott el – azzal a látszattal, mintha a két párt le sem ült volna egyeztetni.

Juhász Péter az ATV Egyenes Beszédében (az adás ezen a linken elérhető) Krúg Emília azon kérdésére mely szerint:

-Önnek a DK-s politikusok azt állították a telefonban, hogy le sem ültek tárgyalni az egyéni körzetekről?

-Így van.

válaszolta Juhász. Nos valaki itt mindenképp hazudik. Vagy Juhásznak hazudtak a DK politikusai, vagy Juhász ferdített szándékosan. Lehet Juhász Péternek meglepő az MSZP és a DK tárgyalása az egyéni körzetekről, de jeleznénk, hónapok óta minden hírműsor erről szól, hogy az MSZP és a DK az egyéni körzetekről tárgyalnak.

Bár az MSZP szeretne közös listát és miniszterelnök jelöltet azonban a DK ettől egyenlőre elzárkózik. (Reméljük csak egyenlőre). Visszatérve a mai napra:

Molnár Gyula  a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában a következőket mondta el szó szerint:

A DK-val tárgyalunk intenzívebben a koordinált indulásról, néhány vitás kérdés van, tehát belátható időn belül meg tudunk állapodni.

 És ez a kulcsa mindennek! 

Molnár Gyula valóban elmondta, hogy elvként megállapodtak abban, hogy 60-40 arányban osztja fel a választókerületeket a DK és az MSZP azonban ezt a megállapodást mindenképpen nyitva tartják a többi párt csatlakozása érdekében.

Molnár Gyula azt mondta, hogy már csak néhány egyéni körzetről nem egyeztek meg. Ezek rendezése után fordulnak majd az Együtthöz és a Párbeszédhez, végül pedig az LMP-t is szeretnék bevonni a koordinált indulásba, és ennek érdekében több egyéni körzetet is átengednének- tette hozzá.

Mit nem mondott Molnár Gyula?

  • Nem állította, hogy megállapodtak a Demokratikus Koalícióval
  • Nem állította, hogy minden körzetben egyetértés lenne
  • Nem állította, hogy kizárták a többi ellenzéki pártot

Molnár Gyula elmondta, hogy a DK és az MSZP a két párt közötti tárgyalásban elfogadott egy

arányszámot.

Most vagy valakinek szövegértési gondjai vannak, vagy mint ahogyan azt sejteni lehet az MSZP-t egy újabb kabátlopási ügybe próbálják tolni, egyébként olyan pártok akik semmilyen hajlandóságot nem mutattak eddig bármilyen konstruktív ellenzéki együttműködésre, pusztán az új pólus nevű parlamentből való kiesési stratégiát tudták felmutatni. Ehhez az új pólushoz azonban még senki sem csatlakozott.

Tisztázzunk azért pár dolgot: Be lehet dobni a szart a ventilátorba, mint ahogyan fölé is lehet álni és várni hogy visszahulljon az emberre, azonban Orbán leváltásához ez harmatgyenge lesz. Valaki méteres keverőlapáttal keveri azt a bizonyost és csak az a kérdés a kevergetőt mikor rántja be a trutyiba a lapát.

Az is lehet azonban, hogy minden érintett ártatlan, és ugyanaz zajlik mindebben, mint ami Balázs Péterrel kapcsolatban történt.

A Balázs Péter ügy teljes története itt olvasható

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: