????????????????????????????????????
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Sokak gondolták a Momentumot a jövő pártjának amikor a Nolimpia kampányba beálltak és összegyűjtöttek rekordszámú aláírást, azonban hamar jött a nagy kiábrándulás.

Sokak szerint a Momentum nem más mint a Fidesz fiókszervezete az ellenzéki oldalon, amely nem hivatott semmi másra mint arra, hogy zavart okozzanak. Sok vélemény szerint a Momentum egy ügyesen megmarketingelt kamupárt, mely csak arra hivatott hogy elvigyen néhány százalékot Orbán valódi demokrata ellenzékétől.

Nos bármelyik is legyen, vagy éppen egyiksem, a Momentum még csak kísérletet sem tesz arra, hogy rácáfoljon bármelyik állításra.

Nemrégiben kelt szárnyra az információ mely szerint Fekete-Győr András a Momentum elnöke mindenképpen Juhász Péter ellen kíván indulni az V. kerületben, amely mindenre jó csak arra nem, hogy bárki leválthassa Rogán Antal propagandaminisztert.

Most pedig a következő hírrel sasszézott be a Momentum a politikai szarkeverés színpadára:

Momentum: egyéni jelöltre is szavazhassanak a határon túli magyarok

Reagálta ezt Fekete-Győr  Gyurcsány Ferenc azon javaslatára, hogy a magyar állam vegye el a szavazati jogot a határon túliaktól.  – írja a 24.hu

A Momentum már programbemutatóján is beszélt a „nagyobb Magyarország” koncepciójáról, ami azt jelenti, hogy az összes magyar véleményét becsatornáznák a döntéshozásba. A választáson ezt úgy képzelnék el, hogy

  • külhoni magyarok számára külön választókörzeteket hoznának létre, így a listás szavazat mellett egyéni szavazathoz juttatnák a határon túli magyarokat,
  • a kivándorolt magyaroknak biztosítanák a levélben szavazás lehetőségét,
  • nemzetpolitikáért felelős tárca nélküli minisztert neveznének ki.

A megvalósítás terhe nem nyomja az 1-2 százalékra mért párt vállát, de legalább most már tudjuk, mit változtatnának a törvényeken ebben az ügyben.

Nagy meglepetés nincs: a levélben szavazó határon túliak szinte kivétel nélkül a Fidesz-KDNP-re szavaztak az előző országgyűlési választáson. Azok, akik kivándoroltak és nem szavazhatnak levélben pedig sokkal nagyobb arányban ellenzékiek.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: