Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Veled is bármikor megtörténhet.

Erre hívja fel a figyelmet az a mozgalom aminek a keretében a rivaldafénybe lépett a politikusnő. Úgy tűnik borult a bili és nemsokára napfényre kerülnek az évek óta a felszín alatt meghúzódó traumák.

Mert egy nő életében igenis trauma a szexuális zaklatás. Napok óta napirenden van a Vígszínház volt főrendezőjének ügye. Bár a dologban igazságot tenni nem lehet hiszen amíg Sárodsi Lilla A-t állít addig Marton László B-t. Tanú nincsen, az ügy pedig elévült.Az, hogy kinek van igaza talán sosem fog kiderülni. az ügy mégis fontos.

Mert nem a konkrét személyek az izgalmasak a dologban, bár tény hatalmas emberi tragédiák húzódnak a felszín alatt. A lényeg mégis az, hogy megálljt tudjunk parancsolni a szexuális zaklatásnak.

Aki azt gondolná, hogy csak Magyarországon van ilyen téved.

Weinstein-botrány nyomán elindult #metoo mozgalom első magyar női politikustól származó borítás is meg van. MSZP nőtagozatának elnöke állt elő történetével. – írja a HÍrHugó.

Gurmai Zita egy videóban mesélt arról, hogy még 2003-ban rávetette magát egy diplomata.A politikusnő, az MSZP volt EP-képviselője a párt Facebook-oldalán közzétett videóban vallott arról, hogy őt is zaklatták.

Gurmai egy #metoo #énis feliratú táblát maga elé tartva a videóban arról mesél, hogy ő is áldozat, 2003-ban ugyanis, amikor még magyar országgyűlési képviselő volt, egy NATO-szemináriumon egy diplomata férfi zaklatta.- számolt be róla a HVG

Hamarabb kellett elindulnom és egyedül mentem fel a szobámba, miközben mindenki a teremben tartózkodott. Arra lettem figyelmes, hogy megérkezik egy úr, egy diplomata a szobámba. Berohan a fürdőszobába, elkezd fésülködni, majd a következő pillanatban rámvetette magát – meséli Gurmai Zita, aki hozzáteszi, nem szeretné ezt az élmény még egyszer megtapasztalni, ezért azt kéri, Magyarország is ratifikálja a nők elleni erőszak elleni Isztambuli Egyezményt.

“Büntetni kell az elkövetőt, segíteni az áldozatot és felkészíteni a rendőrséget” – foglalja össze a teendőket a politikus.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: