A népszerű ellenzéki blog egyszerűen a Fidesz legszarházibb tettének nevezte, azt az aljasságot, amit most megtett


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Novembertől lép életbe a Fidesz legszarházibb intézkedése. Az, hogy loptok egy dolog, de ez maga az alávalóság. Itt emberek életéről és méltóságáról van már szó!

A HírHugón jelent meg az a hír, amely minden bizonnyal a politika egy új dimenziójába pozicionálja a Fideszt. Nem hittük volna, hogy ez valaha megtörténhet és ezeket a sorokat valaki egyszer képernyőre veti. Mert lopjanak, felháborító, de tegyék. De amit most tesznek…. nincsenek szavak.

Igen, nagyon de nagyon felháborodtam az alábbi híren. A kormány a következő intézkedést vezeti be novembertől.  Különböző daganatokban szenvedőknek a legmegfelelőbb helyett csak a legolcsóbb gyógyszert finanszírozza az államkassza. Az egészségügyi államtitkár is elismerte: korszerűbb készítményre csak akkor térhet át az orvos, ha a legolcsóbb készítménynek túl sok a szövődménye- írja a HírTV

Tehát például a tüdődaganatot, vastagbélrákot, melanómát novembertől Magyarországon csak a legolcsóbb gyógyszerekkel lehet kezelni. Nem kell nagy logika hozzá, akik ilyen súlyos betegségben szenvednek egy gyógyszer szövődménye, akár az életébe is kerülhet. A rák gyógyítás pont, hogy versenyfutás az idővel: minden nap számít, az orvos nem kísérletezgethet azzal, hogy éppen jó-e a betegnek a legolcsóbb gyógyszer: ezért mindig a hatásosat írja fel. Ezután nem járhat el így. Vérlázító!

De különösen felháborító az, most figyelj, hogy az OEP vaklicittel választaná ki a befogadandó új készítményeket. Érted! Vaklicit. Nem, hogy összeül egy orvos bizottság… szakemberek, akik eldöntik… vakon bele.  Ezt a módszert máshol jellemzően nem használják az onkológiai innovatív gyógyszereknél.-teszi hozzá a HírTV

A TV megszólaltatta az egészségügyi államtitkárt. Ónodi-Szűcs Zoltán a következőket  bírta mondani: „Ha az elsődlegesen választott szer valamiért nem alkalmas a kezelés folytatásáramert nem használtvagy túl sok a szövődménye, akkor lehet a másikat választani” Tehát, muszáj kipróbálni az olcsót… hiába tudja az orvos, hogy szar lesz… és el is mondja…A Gyógyulj Velünk Egyesület elnöke, Kalotay Gábort is kiakad a kormány gyalázatos intézkedésén: .„Elfogadhatatlannak tartjuk azt, hogy az orvos, a beteg megkérdezése nélkül, egyszerűen csak spórolás címszóval gyógyszereket vonunk ki a forgalomból, illetve nem engedjük, hogy gyógyszereket az orvosok felírjanak. Elfogadhatatlannak tartjuk azt, hogy nem kérdezik meg a betegeket a különböző hatásoknak az eredményéről, ebből adódik, hogy a betegek gyógyulása veszélyben van”


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük