A Jobbik egy komoly és fontos csatát veszített az MSZP-vel szemben


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Mindent megtettek az egerek, hogy hegyet szüljenek, de nem sikerült.

A tegnapi nap folyamán láthatóvá vált, hogy a Jobbik nem fog bírni az MSZP-vel. Azonban egy másik dolog is világossá vált, a Jobbik bizony jelen van és beépült a demokratikus ellenzék internetes csoportjaiba. Teljes pályás letámadást indítottak az MSZP és közvetve a Demokratikus Koalícióval szemben azonban ez sem volt elég ahhoz, hogy a demokrata ellenzék ellen hangolják a kormányváltókat. Sőt!

Tóth Bertalan, a szocialisták frakcióvezetője jelentette be szerdán, hogy bojkottálnak bizonyos állami intézményeket, és nem asszisztálnak tovább ahhoz a látszathoz, hogy Magyarországon működnek a fékek és ellensúlyok rendszere, nem vesznek részt abban a kutyakomédiában, ahol eljátszzák, hogy független az alkotmánybíróság vagy az ügyészség.

Emlékeztetőül: Egy évvel ezelőtt a Népszabadság bezárásakor a Demokratikus Koalíció kivonult a parlamenti munkából, arra hivatkozva, hogy megszűnt az országban a jogállamiság. Egy olyan országban, ahol  az ország vezető politikai lapját betilthatja a kormányzat, nincs értelme a parlamenti munkának.

Az MSZP ezzel szemben ugyan egy szolidabb bojkottot hirdetett meg, de ez is látványos. A parlament legnagyobb ellenzéki pártja a továbbiakban nem tekinti partnernek a Fidesz által megszállt szerveket.

Ezt interpretálta úgy a Jobbik, hogy az MSZP-t (és ezen logika alapján a DK-t) kilóra megvette a Fidesz. Azon túl, hogy ez az állítás nevetséges és a Jobbik sem gondolhatta komolyan a teljes Jobbik és Simicska médiát ennek a narratívának a hirdetésére állították rá. Ettől volt hangos a magyar internet. Azonban a Jobbik elmérte magát.Azt gondolta a demokratikus pártok ellen hangolhatja a közvéleményt és nevető harmadikként profitálhat ebből az akcióból, azonban – pestiesen szólva – az emberek elküldtél őket a sunyiba.

Néhány példa:

Az MSZP szavazta meg az alkotmány fideszes bírait vagy az lmp ?
Az MSZP tagját fogadta be a Fidesz a MNB felügyelő bizottságaba vagy a Jobbikét?
Ez a jobbikos hány disznóságot tárt fel eddig 2 év alatt az MNB ban? O-át

– Zoltán, Fót

Rosszindulatú és lejáratú szándékú ez a megnyilvánulás. Aki nem érti ezt a lépést az vagy politikai analfabéta, vágy ártó szándékú.

– Tibor, Debrecen

Nem is lehet elvárni az MSZP-től, hogy teljesen kivonuljanak a parlamentből, mert nekik még így is megmarad a napirend előtti hozzászólási lehetőségük, Az egyes kérdésekhez való hozzászólási lehetőségük. Ami meg nem megy nem kell erőltetni. Eddig sem fogadtak be egyetlenegy előterjesztésüket, sem , nem válaszolt a felvetett kérdéseikre az alkotmány bíróság sem. A DK-nak Azért volt könnyebb a teljes kilépés.

– Ilona, Budapest

Már megint megy a szarkeverés kedves Jobbikosok. Már csak nevetünk az erölködéseteken

– Margit, Nyíregyháza

Jó vicc volt, hogy megvették az MSZP-t. Kár hogy nem az a Vona állt ki a kamerák elé ezzel, aki Orbán seggét nyalta, amikor közös polgári körben ültek

– Tivadar, Medgyesegyháza

Nagy szemétláda ez a Jobbik. Azt hiszik így fel tudják magukat küzdeni a tetszési indexeken, csak hát az a kurva nagy probléma, hogy az MSZP meg a Jobbik közel azonos támogatottsági szinten mozog. Ha igaz hogy az MSZP összefogásban nyerhet csak, akkor a Jobbik miből gondolja, hogy tud egyedül? Rettegtek az ellenzéki együttműködéstől mi?

László, Budapest

Közleményben állt ki az MSZP mellett a DK

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője ma bejelentette, hogy a párt a továbbiakban nem fordul a fideszes Alkotmánybírósághoz és köztársasági elnökhöz, nem kezdeményez parlamenti vitanapot és nem vesz részt ötpárti látszategyeztetéseken sem.

A Demokratikus Koalíció üdvözli az MSZP döntését. Ideje volt, hogy a Magyar Szocialista Párt is belássa: az Orbán-kormány kiüresítette az Országgyűlés intézményét, ami mára kizárólag az orbáni hatalomgyakorlást elfedő díszletként szolgál.  – írja a DK ügyvezető alelnöke, Molnár Csaba

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük