Molnár Gyuláék keményen az asztalra csaptak! (+videó)


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Ma tartotta helyzetértékelő választmányi ülését az MSZP.

Helyes és jó személyi döntést hozott az MSZP 2017 januárjában, februárjában és a kongresszuson is. A markáns baloldali fordulat, közös lista közös jelöltek stratégiája helyes volt, és rövid távon sikerrel kecsegtetett.


De nem volt megfelelő fogadókészség, sem a külvilágban, sem a lehetséges politikai partnerek között. Nem volt érdekük abban, hogy az út elején mellénk álljanak, mert úgy gondolták, hogy az idő nekik teremt többletlehetőséget.

A problémák a következők voltak:

1.       a partneri együttműködés hiánya

2.       belső viták terhelték az MSZP-t, a tárgyalási pozíciót gyengítették. De semmilyen belső vita nem vezethet oda, hogy egy jelölt, aki elvállalta a feladatot, lemondjon a jelöltségről.3.       voltak taktikai hibák: amit a közvéleményé s a politikai partnerek átfogalmaztak és ellenünk fordítottak. A gáláns ajánlatot is diktátumként közvetítették.

Folytatjuk az elkezdett munkát. Semmit nem dobunk ki az eddigiekből a szemétbe. Javaslom, hogy az MSZP menjen tovább azon az úton és programon, amit Botka László meghirdetett. Az egyenlőtlenségek és az igazságtalanságok csökkentése a cél.

A következő napokban mutassunk fel eredményeket, meg kell mutatnunk az együttműködési készségünket. Minden lehetséges partnerrel tárgyalunk. Csak az egyéni körzetekről beszélünk, a „tetejéről” nem beszélünk most, mert lassítaná és félrevinné a folyamatot. Az MSZP most nem állít miniszterelnök-jelöltet és nem támogatja más párt miniszterelnök-jelöltjét sem.

Az MSZP feladata az, hogy próbáljunk meg külső, civil, a demokratikus ellenzéket egyesíteni képes jelöltet, de ez nem a casting időszaka. Ha bárki bármilyen névvel előjön, azt kategorikusan elutasítjuk, csak az MSZP elnöke fog erről beszélni a nyilvánosság előtt és csak akkor, ha végeredmény van.

A politikai partnerekkel demokrácia-minimumról fogunk tárgyalni, a tárgyalás nem lehet csak személyi, technikai kérdés. Október 23-án meg akarjuk mutatni, hogy van esély és remény az Orbán-kormány leváltására. Azon dolgozunk, hogy legyen közös október 23-a.

Horn Gyula pártja nem működhet együtt a szélsőjobboldallal. Ezért újra világossá tesszük, hogy nincs lehetőség semmilyen együttműködésre. – mondta el Molnár Gyula a párt elnöke.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük