Molnár Gyuláék keményen az asztalra csaptak! (+videó)


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Ma tartotta helyzetértékelő választmányi ülését az MSZP.

Helyes és jó személyi döntést hozott az MSZP 2017 januárjában, februárjában és a kongresszuson is. A markáns baloldali fordulat, közös lista közös jelöltek stratégiája helyes volt, és rövid távon sikerrel kecsegtetett.
De nem volt megfelelő fogadókészség, sem a külvilágban, sem a lehetséges politikai partnerek között. Nem volt érdekük abban, hogy az út elején mellénk álljanak, mert úgy gondolták, hogy az idő nekik teremt többletlehetőséget.

A problémák a következők voltak:

1.       a partneri együttműködés hiánya

2.       belső viták terhelték az MSZP-t, a tárgyalási pozíciót gyengítették. De semmilyen belső vita nem vezethet oda, hogy egy jelölt, aki elvállalta a feladatot, lemondjon a jelöltségről.

3.       voltak taktikai hibák: amit a közvéleményé s a politikai partnerek átfogalmaztak és ellenünk fordítottak. A gáláns ajánlatot is diktátumként közvetítették.
Folytatjuk az elkezdett munkát. Semmit nem dobunk ki az eddigiekből a szemétbe. Javaslom, hogy az MSZP menjen tovább azon az úton és programon, amit Botka László meghirdetett. Az egyenlőtlenségek és az igazságtalanságok csökkentése a cél.

A következő napokban mutassunk fel eredményeket, meg kell mutatnunk az együttműködési készségünket. Minden lehetséges partnerrel tárgyalunk. Csak az egyéni körzetekről beszélünk, a „tetejéről” nem beszélünk most, mert lassítaná és félrevinné a folyamatot. Az MSZP most nem állít miniszterelnök-jelöltet és nem támogatja más párt miniszterelnök-jelöltjét sem.


Az MSZP feladata az, hogy próbáljunk meg külső, civil, a demokratikus ellenzéket egyesíteni képes jelöltet, de ez nem a casting időszaka. Ha bárki bármilyen névvel előjön, azt kategorikusan elutasítjuk, csak az MSZP elnöke fog erről beszélni a nyilvánosság előtt és csak akkor, ha végeredmény van.

A politikai partnerekkel demokrácia-minimumról fogunk tárgyalni, a tárgyalás nem lehet csak személyi, technikai kérdés. Október 23-án meg akarjuk mutatni, hogy van esély és remény az Orbán-kormány leváltására. Azon dolgozunk, hogy legyen közös október 23-a.

Horn Gyula pártja nem működhet együtt a szélsőjobboldallal. Ezért újra világossá tesszük, hogy nincs lehetőség semmilyen együttműködésre. – mondta el Molnár Gyula a párt elnöke.


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük