Egy katolikus pap jóban volt a Fidesz ellenségével, de nem kellett volna… Hihetetlen történet következik


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Egészen hihetetlen történetről számol be az Index: a portál cikke szerint

Kirúgták a papot, mert jóban volt a Fidesz ellenségével

azért kellett távoznia Bokros Levente atyának Hatvanból, mert jóban volt Horváth Richárd polgármesterrel.

Pedig az általában nem hátrány ha valaki jóban van a város első emberével, ám Hatvan – az újságcikk szerint – politikai értelemben különleges város.

Horváth volt ugyanis korábban Szabó Zsolt fideszes polgármester helyettese. Szabó aztán kormánytag lett: az NFM államtitkára a várost korábbi jobbkezére hagyta, ám informálisan továbbra is irányítani szeretett volna. Ez vezetett a nagy konfliktushoz, minek nyomán a felek viszonya nagyon elmérgesedett, Horváth ki is szorult a Fideszből.

A párbajnak olyan különleges elemei is voltak, mint például az idei tanévnyitón történtek. A helyi tankerületi vezető arra utasította az iskolák vezetőit, hogy ne engedjék beszélni az eseményen Horváth Richárdot, de tegyék lehetővé hogy felszólaljon Szabó képviselő.

A helyi egyházi iskola tanévnyitóján például együtt szerepelt Beer Miklós püspök és Szabó Zsolt, Hotváth Richárd viszont nem kapott lehetőséget a fellépésre. Annak ellenére sem, hogy a város telket adott az egyháznak. Beer és Szabó kapcsolatának van egy informális szála: Pálos Frigyes prépost évtizedekig szolgált Hatvanban, Szabó díszpolgárrá avatta, Hatvan történelmének egyik legfontosabb emberének nevezte, és Pálos volt Beer hittantanára is.A részletek nem világosak, az azonban biztos: Bokros Leventét végül egészségügyi okokból eltávolították Hatvanból. Noha a hívek szerették volna, ha marad: amikor híre menet lehetséges távozásának, aláírásokat gyűjtöttek maradásáért.

Az egyházmegye állítólag meg is ígérte, hogy maradhat, aztán kapott egy levelet, amely szerint mégis mennie kell.

Az Index kérdéseire a váci egyházmegye nem válaszolt, Szabó Zsolt viszont azt állította, nem tett semmit a cseréért, és nincs jóban Beer Miklóssal és Pálos Frigyessel.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük