Lendvai kendőzetlenül leírt mindent, a Botka üggyel kapcsolatban


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Lendvai Ildikót már sokszor magasztaltuk zseniális írásai miatt ezen a portálon.

Ez most sem lesz máshogy! Lendvai Ildikó szociáldemokrata elhivatottságához nem férhet kétség és az egyike azon politikusoknak akik írásaikkal is hatást tudnak kiváltani. Mutatjuk:

Akár tetszik, akár nem, a demokratikus pártok sorsa össze van kötve. Bármelyik van bajban, az a többieknek is baj, mert ezzel is romlik a kormányváltás vagy akár a kétharmad megakadályozásának esélye.

Most az MSZP van bajban. Néhány párt tisztességes nyilatkozatából látszik: tudják, hogy ez nekik sem jó. Hát még az országnak. Ha az MSZP nem áll gyorsan talpra, és ne adj isten elveszít a jelenlegi 800.000-ből mondjuk 100.000 szavazót, abból 50.000 lehet, hogy kínjában egy másik ellenzéki pártra szavaz, de a másik 50.000 keserűen és dühödten otthon marad. Hosszú idő óta amúgyis csak egymás rovására szerzünk szavazókat, és nem a bizonytalanok vagy a fideszesek közül. És aki azt hiszi, elég, ha az ő pártja erősödik, és felkészül 2022-re, az még most sem ismeri a NER-t.

Akit nem izgat 2018, annak nem lesz 2022. A szavazóit, aktivistáit kinyírják, tönkreteszik, vezetőit ellehetetlenítik.

A legtöbb dolga most az MSZP-nek van. Nem hisztizhet, nem nyalogathatja sebeit, kifelé nyitottnak, befelé viszont szigorúnak, ha kell, kíméletlennek kell lennie. Rendezni kell a választókkal és a többi párttal való viszonyt, de közben nem maradhat belső kérdőjel afelől, mi történt valójában.Csak arról van-e szó, hogy Botka László programja a közös listáról, közös jelöltekről kivérzett a többi párt elutasítása és részünkről a szükséges korrekciók elmaradása meg egyéb butaságok miatt, vagy arról is, hogy voltak politikai erők, akik a korrekciót összekeverték az orgyilkossággal.

Nem tisztem más pártoknak feladatot osztani, de az új helyzetben nekik sincs túl sok idejük arra, hogy végiggondolják: milyen szerkezetben lehet a legnagyobb sikerrel nekivágni 2018-nak. Ahol most tartunk, az nem az. Ami a széttagolt demokratikus oldalon folyik, az most nem a nyer-nyer, hanem a veszt-veszt játszma. Lehet, hogy mi megérdemelnénk, de az ország nem..


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük