Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezekben a pillanatokban tartotta rendkívüli elnökségi ülését a Magyar Szocialista Párt.

A BalraMagyar információi szerint az ülésen bejelentette Botka László az MSZP miniszterelnök-jelöltje lemondását.

Botka László Szeged város polgármestere tavaly decemberben jelentette be, indul a miniszterelnök-jelölti címért. A Magyar Szocialista Párt kongresszusa nagy többséggel támogatta jelöltségét, mégis úgy tűnik ez sem volt elég ahhoz, hogy politikai krédóját végigvigye.

A BalraMagyar megszerezte azt a levelet is, melyben Botka tájékoztatta az MSZP elnökségét. Ebben arról ír, hogy bár sokan támogatták őt, akiknek köszöni mindezt, azonban ahhoz a győzelmi forgatókönyvhöz, melyet letett az asztalra nem tudta megszerezni a kellő támogatást a szükséges partnerektől.

Mint fogalmaz „Hiszek a változást akaró milliókban. Nekem nem sikerült győzelemig vezetnem őket, nem sikerült elérnem a teljes ellenzéki összefogást, de ha másnak sikerülne, beállok mellé!”

Botka ellen fogott össze a jobboldal és a baloldali pártok egy része is

Bár Botka László volt az ellenzék legnépszerűbb politikusa mind a Fidesz teljes propagandagépezete mind a baloldal egyes pártjai Botka László ellen fogott össze. Válogatott módszerekkel járatták le a baloldali politikust.

A DK közeli Nyugati Fény szinte minden nap lejárató publicisztikákat tett közzé a szocialista politikusról ellehetetlenítve a teljeskörű összefogást.

Az összefogás megakadályozása érdekében a teljes Fideszes propagandagépezet is megtett mindent, mert tudták, az lehet a jobboldal veszte.

Az MSZP elnöke sajtóközleményében úgy fogalmaz: „Botka László leváltása sikeres volt, de ez még nem lesz elég a hatalom megtartásához”

Az ellenzék egyetlen esélye a közös lista, közös miniszterelnök és a közös ellenzéki jelöltek rajtvonalhoz állítása, azonban Botka belátta a sajtóattack ami ellene indult nem tehette lehetővé, hogy ez az összefogás az ő személyével jöjjön létre.

Az MSZP mindezek ellenére, mint ahogy a párt elnöke fogalmaz érti a párt előtt álló feladatot, mert „nem hagyhatják magukra azokat a milliókat, akik hisznek a kormányváltásban, akiket kisemmizett az Orbán-kormány”.

Molnár Gyula felhívást is tett közzé ennek szellemében: az MSZP kész együttműködni minden demokratikus ellenzéki párttal az Orbán-rendszer leváltása érdekében.

Az MSZP immár volt miniszterelnök-jelöltje tehát bebizonyította: Sosem volt személyi kérdés az MSZP részéről Botka László jelölése. Most ebben a helyzetben csupán egy dolog számít: Az Orbán-rendszer leváltása.

Egy dolog számít: A Fidesz leváltása, az MSZP ma bizonyította az Orbán-rezsim megdöntése minden másnál fontosabb a pártnak!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Sokkoló adatokat hozott nyílvánosságra a G7

„A 2010/2011-es tanévben még csak 2117 magyar diák járt osztrák közoktatásba, a 2021/2022-es tanévre 10646 főre nőtt a számuk. Csak a tavalyi évben 1367...

Nem akárkivel fog tárgyalni Dobrev Klára – részletek a csúcstalálkozóról

Egyre komolyabban veszik nemzetközi szinten is a Dobrev Klára által vezetett árnyékkormányt. A párt nem titkolt célja a találkozóval, hogy erősebbre fűzze a nyugati...

Baloldali fiatalok: Végre valamiben Európa-rekorder Magyarország

Az MSZP társult ifjúsági szervezete a Societas kőkemény kritikát mondott a kormány gazdaságpolitikájáról. A baloldali fiatalok szerint: Már egy jóideje, hogy Európa szívében, a boltokban...