Rendkívüli információ: Botka László lemondott


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Ezekben a pillanatokban tartotta rendkívüli elnökségi ülését a Magyar Szocialista Párt.

A BalraMagyar információi szerint az ülésen bejelentette Botka László az MSZP miniszterelnök-jelöltje lemondását.

Botka László Szeged város polgármestere tavaly decemberben jelentette be, indul a miniszterelnök-jelölti címért. A Magyar Szocialista Párt kongresszusa nagy többséggel támogatta jelöltségét, mégis úgy tűnik ez sem volt elég ahhoz, hogy politikai krédóját végigvigye.

A BalraMagyar megszerezte azt a levelet is, melyben Botka tájékoztatta az MSZP elnökségét. Ebben arról ír, hogy bár sokan támogatták őt, akiknek köszöni mindezt, azonban ahhoz a győzelmi forgatókönyvhöz, melyet letett az asztalra nem tudta megszerezni a kellő támogatást a szükséges partnerektől.

Mint fogalmaz “Hiszek a változást akaró milliókban. Nekem nem sikerült győzelemig vezetnem őket, nem sikerült elérnem a teljes ellenzéki összefogást, de ha másnak sikerülne, beállok mellé!”

Botka ellen fogott össze a jobboldal és a baloldali pártok egy része isBár Botka László volt az ellenzék legnépszerűbb politikusa mind a Fidesz teljes propagandagépezete mind a baloldal egyes pártjai Botka László ellen fogott össze. Válogatott módszerekkel járatták le a baloldali politikust.

A DK közeli Nyugati Fény szinte minden nap lejárató publicisztikákat tett közzé a szocialista politikusról ellehetetlenítve a teljeskörű összefogást.

Az összefogás megakadályozása érdekében a teljes Fideszes propagandagépezet is megtett mindent, mert tudták, az lehet a jobboldal veszte.

Az MSZP elnöke sajtóközleményében úgy fogalmaz: “Botka László leváltása sikeres volt, de ez még nem lesz elég a hatalom megtartásához”

Az ellenzék egyetlen esélye a közös lista, közös miniszterelnök és a közös ellenzéki jelöltek rajtvonalhoz állítása, azonban Botka belátta a sajtóattack ami ellene indult nem tehette lehetővé, hogy ez az összefogás az ő személyével jöjjön létre.

Az MSZP mindezek ellenére, mint ahogy a párt elnöke fogalmaz érti a párt előtt álló feladatot, mert “nem hagyhatják magukra azokat a milliókat, akik hisznek a kormányváltásban, akiket kisemmizett az Orbán-kormány”.

Molnár Gyula felhívást is tett közzé ennek szellemében: az MSZP kész együttműködni minden demokratikus ellenzéki párttal az Orbán-rendszer leváltása érdekében.

Az MSZP immár volt miniszterelnök-jelöltje tehát bebizonyította: Sosem volt személyi kérdés az MSZP részéről Botka László jelölése. Most ebben a helyzetben csupán egy dolog számít: Az Orbán-rendszer leváltása.

Egy dolog számít: A Fidesz leváltása, az MSZP ma bizonyította az Orbán-rezsim megdöntése minden másnál fontosabb a pártnak!


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük