Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP parlamenti képviselője Korózs Lajos akit sokan a nyugdíjasok ügyének egyetlen szószólójának tartanak megszervezte a nyugdíjas parlamentet. Míg Vona és Orbán a nyugdíjasokat politikai eszköznek tekintik, addig az MSZP nagy hangsúlyt fektet arra, hogy kikérje azon honfitársaink véleményét saját életükről, amely társadalom felépítette nekünk ezt az országot.

 

 

Nem lehet tovább a nyugdíjasokra úgy tekinteni, hogy „megvehetőek” 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalvánnyal! Akik így járnak el azokban semmi tisztelet, semmi becsület, semmi moralitás.

Az ország nyugdíjasainak jelentős része nagyon nehéz körülmények között él. Különösen igaz ez az ország keleti megyéire

Megszüntették a magán-nyugdíjpénztári rendszert, felszámolták a társadalombiztosítást, bevezették a szülőtartás intézményét.

A kormánypárti többség lesöpörte a parlament asztaláról az öregségi nyugdíjminimum megemelésére, a méltányossági nyugdíjkassza bővítésére tett javaslatot. A parlamenti többség egyszerűen elutasítja az úgynevezett ,,svájci indexálás” visszaállítására tett javaslatot.

Mindezt tetézte, hogy a kormány eredeti szándéka szerint a megalázó 0,9%-os nyugdíjemelést kívánt adni a 2017-es évre. Az erős civil és szocialista parlamenti tiltakozás után emelte a kormány meg az éves emelést 1,6%-ra. Azt sem vette figyelembe a kormány, hogy még az MNB is 2,4%-os inflációval számol. A nyugdíjas fogyasztói kosár esetében a tényleges infláció mértéke már az év elején is jóval meghaladja a kormány inflációs adatait.

Köztudott, hogy az egészségügy rossz állapota is nagyban érinti a nyugdíjas társadalmat. Sokan közülük abban a helyzetben vannak, hogy a gyógyszereit váltja ki, vagy nem eszik.

A fenti problémák miatt támogattuk a felmenő rendszerű Nyugdíjas Parlament megtartását.

Követeljük:

 • a kiszámítható, fenntartható, igazságos nyugdíjrendszert;
 • a nyugdíjak alkotmányos védelmét;
 • ne lehessen 50 000 forintnál alacsonyabb összegű nyugdíja egyetlen magyar állampolgárnak sem;
 • a vegyes indexálás /svájci-indexálás/ visszaállítását;
 • a járulékplafon alkalmazását és a milliós nyugdíjak eltörlését;
 • a rugalmas nyugdíjba vonulás rendszerének biztosítását;
 • a töredékidők beszámítását;
 • a munkában töltött éveket beszámítva lehetővé kell tenni a rokkantnyugdíjazást;
 • az éves nyugdíjemeléskor figyelembe kell venni a nyugdíjas fogyasztói kosár inflációját;
 • ki kell dolgozni, az idősek egészségügyi és szociális ellátásának rendszerét, biztosítani kell, hogy a rászorulók a szükséges gyógyszereikhez hozzá juthassanak;
 • méltányolni és elősegíteni kell az ápolási tevékenységet;
 • a nyugdíjas szervezetek bevonásával újra kell szervezni az Idősügyi Tanácsot, mert érdemi egyeztetésre van szükség.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Baloldali fiatalok: „Orbánék tönkreteszik a fiatalok életét”

Az MSZP társult ifjúsági szervezete a Societas szerint a fiatalok folyamatos lemondásra kényszerülnek, sokszor már az alapvető szükségletekről kell lemondaniuk a kormány hibás gazdaságpolitikája...

Tóth Bertalan: Veszélyes játékba kezdett a Fidesz

A Fidesz-kormány hintapolitikája a svéd és a finn NATO-csatlakozás ügyében még inkább ráerősít Magyarország folyamatos elszigetelődésére – mondta az MSZP parlamenti frakcióvezetője az ATV...

Pintér újra lecsapott – Így próbálja eltusolni az ügyet a rendőrminiszter?

Szokott módon hallgatásba burkolózik a fideszes belügyminiszter, amikor meg kellene magyaráznia, miért meneszti a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság vezetőjét - írja közleményében Komjáthi Imre, az...