Korózs Lajos rendet tesz a Fideszes hazugságok tengerében – mindenki eszköznek tekinti az időseket, pedig tisztelni és megbecsülni kellene őket!


Tégy a kormánypropaganda ellen:
 •  

Az MSZP parlamenti képviselője Korózs Lajos akit sokan a nyugdíjasok ügyének egyetlen szószólójának tartanak megszervezte a nyugdíjas parlamentet. Míg Vona és Orbán a nyugdíjasokat politikai eszköznek tekintik, addig az MSZP nagy hangsúlyt fektet arra, hogy kikérje azon honfitársaink véleményét saját életükről, amely társadalom felépítette nekünk ezt az országot.

  

Nem lehet tovább a nyugdíjasokra úgy tekinteni, hogy „megvehetőek” 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalvánnyal! Akik így járnak el azokban semmi tisztelet, semmi becsület, semmi moralitás.

Az ország nyugdíjasainak jelentős része nagyon nehéz körülmények között él. Különösen igaz ez az ország keleti megyéire

Megszüntették a magán-nyugdíjpénztári rendszert, felszámolták a társadalombiztosítást, bevezették a szülőtartás intézményét.

A kormánypárti többség lesöpörte a parlament asztaláról az öregségi nyugdíjminimum megemelésére, a méltányossági nyugdíjkassza bővítésére tett javaslatot. A parlamenti többség egyszerűen elutasítja az úgynevezett ,,svájci indexálás” visszaállítására tett javaslatot.
Mindezt tetézte, hogy a kormány eredeti szándéka szerint a megalázó 0,9%-os nyugdíjemelést kívánt adni a 2017-es évre. Az erős civil és szocialista parlamenti tiltakozás után emelte a kormány meg az éves emelést 1,6%-ra. Azt sem vette figyelembe a kormány, hogy még az MNB is 2,4%-os inflációval számol. A nyugdíjas fogyasztói kosár esetében a tényleges infláció mértéke már az év elején is jóval meghaladja a kormány inflációs adatait.

Köztudott, hogy az egészségügy rossz állapota is nagyban érinti a nyugdíjas társadalmat. Sokan közülük abban a helyzetben vannak, hogy a gyógyszereit váltja ki, vagy nem eszik.


A fenti problémák miatt támogattuk a felmenő rendszerű Nyugdíjas Parlament megtartását.

Követeljük:

 • a kiszámítható, fenntartható, igazságos nyugdíjrendszert;
 • a nyugdíjak alkotmányos védelmét;
 • ne lehessen 50 000 forintnál alacsonyabb összegű nyugdíja egyetlen magyar állampolgárnak sem;
 • a vegyes indexálás /svájci-indexálás/ visszaállítását;
 • a járulékplafon alkalmazását és a milliós nyugdíjak eltörlését;
 • a rugalmas nyugdíjba vonulás rendszerének biztosítását;
 • a töredékidők beszámítását;
 • a munkában töltött éveket beszámítva lehetővé kell tenni a rokkantnyugdíjazást;
 • az éves nyugdíjemeléskor figyelembe kell venni a nyugdíjas fogyasztói kosár inflációját;
 • ki kell dolgozni, az idősek egészségügyi és szociális ellátásának rendszerét, biztosítani kell, hogy a rászorulók a szükséges gyógyszereikhez hozzá juthassanak;
 • méltányolni és elősegíteni kell az ápolási tevékenységet;
 • a nyugdíjas szervezetek bevonásával újra kell szervezni az Idősügyi Tanácsot, mert érdemi egyeztetésre van szükség.

 


Tégy a kormánypropaganda ellen:
 •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük