Korózs Lajos rendet tesz a Fideszes hazugságok tengerében – mindenki eszköznek tekinti az időseket, pedig tisztelni és megbecsülni kellene őket!


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Az MSZP parlamenti képviselője Korózs Lajos akit sokan a nyugdíjasok ügyének egyetlen szószólójának tartanak megszervezte a nyugdíjas parlamentet. Míg Vona és Orbán a nyugdíjasokat politikai eszköznek tekintik, addig az MSZP nagy hangsúlyt fektet arra, hogy kikérje azon honfitársaink véleményét saját életükről, amely társadalom felépítette nekünk ezt az országot.

 

 

Nem lehet tovább a nyugdíjasokra úgy tekinteni, hogy „megvehetőek” 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalvánnyal! Akik így járnak el azokban semmi tisztelet, semmi becsület, semmi moralitás.

Az ország nyugdíjasainak jelentős része nagyon nehéz körülmények között él. Különösen igaz ez az ország keleti megyéire

Megszüntették a magán-nyugdíjpénztári rendszert, felszámolták a társadalombiztosítást, bevezették a szülőtartás intézményét.A kormánypárti többség lesöpörte a parlament asztaláról az öregségi nyugdíjminimum megemelésére, a méltányossági nyugdíjkassza bővítésére tett javaslatot. A parlamenti többség egyszerűen elutasítja az úgynevezett ,,svájci indexálás” visszaállítására tett javaslatot.

Mindezt tetézte, hogy a kormány eredeti szándéka szerint a megalázó 0,9%-os nyugdíjemelést kívánt adni a 2017-es évre. Az erős civil és szocialista parlamenti tiltakozás után emelte a kormány meg az éves emelést 1,6%-ra. Azt sem vette figyelembe a kormány, hogy még az MNB is 2,4%-os inflációval számol. A nyugdíjas fogyasztói kosár esetében a tényleges infláció mértéke már az év elején is jóval meghaladja a kormány inflációs adatait.

Köztudott, hogy az egészségügy rossz állapota is nagyban érinti a nyugdíjas társadalmat. Sokan közülük abban a helyzetben vannak, hogy a gyógyszereit váltja ki, vagy nem eszik.

A fenti problémák miatt támogattuk a felmenő rendszerű Nyugdíjas Parlament megtartását.

Követeljük:

 • a kiszámítható, fenntartható, igazságos nyugdíjrendszert;
 • a nyugdíjak alkotmányos védelmét;
 • ne lehessen 50 000 forintnál alacsonyabb összegű nyugdíja egyetlen magyar állampolgárnak sem;
 • a vegyes indexálás /svájci-indexálás/ visszaállítását;
 • a járulékplafon alkalmazását és a milliós nyugdíjak eltörlését;
 • a rugalmas nyugdíjba vonulás rendszerének biztosítását;
 • a töredékidők beszámítását;
 • a munkában töltött éveket beszámítva lehetővé kell tenni a rokkantnyugdíjazást;
 • az éves nyugdíjemeléskor figyelembe kell venni a nyugdíjas fogyasztói kosár inflációját;
 • ki kell dolgozni, az idősek egészségügyi és szociális ellátásának rendszerét, biztosítani kell, hogy a rászorulók a szükséges gyógyszereikhez hozzá juthassanak;
 • méltányolni és elősegíteni kell az ápolási tevékenységet;
 • a nyugdíjas szervezetek bevonásával újra kell szervezni az Idősügyi Tanácsot, mert érdemi egyeztetésre van szükség.

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük