Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A közpénzünkből finanszírozott kormánylap nekiment Lendvai Ildikónak Az idő vasfoga című cikkében.

Cavinton, amit mindenkinek szedni kell?

Lendvai Ildikó rendszeresen kommentálja közösségi oldalán a magyar közélet eseményeit. Úgy tűnik, nem száll le róla az Orbán-kommunikáció, időről-időre odaszúr a volt politikusnak.

A Magyar Időkben megjelent felettébb „kedves” törődésre, amelyben Cavinton szedését javasolják az MSZP egykori potentátjának a Népszavában megjelent riportjával kapcsolatban, Lendvai Ildikó Facebook oldalán reagál:

Igazán meg vagyok hatva és tisztelve. A kormánysajtó olvas engem! Maga a Magyar Idők állapította meg legutóbbi Népszava-cikkem kapcsán, hogy szenilis hülye vagyok. Na nem ilyen csúnyán mondják, csak – mint írják – „meleg szívvel”, „őszinte aggodalommal” Cavinton szedését javasolják, ha már „az idő vasfoga nem kegyelmezett” (ilyenek ezek a vasfogak). Az is kiderül, mi hülyített el annyira, hogy azt állítsam: a kormány fél a népszavazásoktól. „A hosszú évek ‘áldásos’ parlamenti munkája feledékennyé tette”.

Igazuk lehet ezeknek a cukipofa fiúknak

A múltkor egy ellenőr a metrónál már csak unott intéssel terelt tovább, eszébe sem jutott a bérletem után érdeklődni. És előfordul, hogy a telefonomat csak úgy találom meg, hogy a másikkal rácsengetek. Plusz a múltkor a nylonzacskóban levitt szemetet a kukába dobás helyett – a bevásárlószatyor mellett – véletlenül magammal cipeltem a boltba. Azt is sűrűn mesélgetem, hogy az egyik unokám óvodás korában, miután gálánsan felajánlotta, hogy ha nagy lesz, feleségül vesz, hozzátette:

„És majd csodálkoznak, milyen öreg feleségem van!”

Ennek is már 8-9 éve!!

Szóval, a Magyar Idők minden szava igaz. Mint általában. Ezt teszi az emberrel a kor, meg a hosszú parlamenti évek. Közállapotainkért aggódva, kiszámoltam: Orbán Viktor nálam 7 évvel többet töltött az országgyűlésben. Most akkor egy füst alatt váltsak ki neki is egy doboz Cavintont? Ez amúgy is kutya kötelességem, hiszen az egyik kiváló memóriájú kormánylap már a miniszterelnök úr feleségeként emlegetett.

Összecserélte a nevemet Lévai Anikóéval, de hát ő sem tarthat észben minden apróságot.

Bár talán lenne annak a második doboz Cavintonnak jobb helye is. Nyáron felröppent a hír, hogy a Magyar Időknek új tulajdonosa lesz, Mészáros Lőrinc személyében. Ő annak idején 1 milliárd forintot felejtett ki a vagyonnyilatkozatából. Istenem, mit nem adnék, ha feledékenységem odáig fokozódna, hogy csak úgy kieshessen a fejemből: van még valahol 1 milliárdom!

Amúgy a Magyar Idők azért aggódik értem, mert szerintük elfelejtettem a kormány által kezdeményezett, érvénytelen 2016-os népszavazást. Hülye vagyok, hülye vagyok, de erre azért emlékszem.

Csakhogy a választópolgárok itt nem saját kezdeményezésükre szavaztak, hanem a kormány akaratából szavaztatták őket. Az igazi népszavazás pedig különbözik a kormányzati népszavaztatástól. Épp úgy, mint az igazi újságírás a kormányzati újságíratástól.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: