Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ebben a helyzetben most már tényleg az a fő kérdés, ki az aki valóban le akarja váltani a Fidesz rendszerét.

Aki eddig az MSZP-re tekintett kerékkötőként most kétszer is meggondolja az állítását, ugyanis nem elég hogy a héten a szocialisták a listájuk felét felajánlották a kis-pártoknak, most a DK felé is tettek egy hatalmas gesztust.

A szocialista miniszterelnök-jelölt, Botka László teljes, egységes „demokratikus ellenzéki indulást” javasolt, ami azt jelenti, hogy mind a 106 választási körzetben közös jelöltet állítanak. Az ajánlattal az LMP-t, a DK-t, az Együttet, a Momentumot, a Párbeszédet és a Liberálisokat keresték meg, de egyik párt sem mondott rá igent. A Závecz Research reprezentatív kutatásából viszont kiderül, hogy a választók 66 százaléka támogatná az összefogást.

Molnár a szerdai közleményben azzal érvelt, hogy „a kormányváltás lehetőségét jelentő” ajánlat minden résztvevő pártnak minimum parlamenti képviseletet, többüknek frakciót is eredményezhet. A pártok vezető testületeit arra kérte, hogy a javaslatot „súlyának megfelelően kezeljék, és felelősen tárgyalják meg”.

Hozzátette: ha az MSZP-n kívüli hat párt számára megfelel Gyurcsány Ferenc személye a listán, nyitottak az erről szóló tárgyalásokra is. – írja a 24.hu

Miért vártak eddig a Szocialisták?

Nos ez egy igazi róka-fogta-csuka helyzet. Az MSZP világosan megmondta idén tavasszal, hogy minden pártnak az a feladata ebben az időszakban, hogy bővítse a bázisát, szeptember végén pedig a párt megteszi az ajánlatát.

A kormányváltás szempontjából sajnálatos, hogy érdemi bővülés helyett mindenki az összefogás mantrával volt elfoglalva, mely taktika kritikus lehet a kormányváltás szempontjából.

Az MSZP megmondta szeptember végén kész ajánlatot tenni. Ezt Botkáék most megtettét. Korrekt, mindenki számára előnyös javaslat, melyre nehéz olyan indokot találni amivel vissza lehetne utasítani. Most eldől, ki is akarja legyőzni valójában Orbán rendszerét.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: