Kopaszok helyett: hiába több ezer ember akarata – a választási bizottság akár törvényt is sért de nem írja ki a népszavazást


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Pál Tibor az MSZP ferencvárosi politikusa mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozzák Budapest egyik legnagyobb fakivágását.

A Galvani híd építése közel 15 éve lóg a levegőben. Az Olimpiai Projektben került elő ismét, bár Olimpia nem lesz Budapesten, de a kormányzat bejelentette, hogy a Galvani hidat mégis megépítené.

Az új híd Újbudát kötné össze Csepellel és Csepelt Ferencvárossal. A hídra vezető út az Illatos út lenne, de az nem ér el a Határ út-Üllői út közlekedési csomópontig, csak az M5- bevezetőig. Így a kormányzati tervekben az szerepel, hogy az Illatos utat meghosszabbítanák -a Ferencvárost és Kispestet elválasztó kiserdőt kivágva- a Határ úti közlekedési csomópontig.

Ezekből a tervekből világosan kiolvasható, hogy nem kismértékű erdőirtásról van szó, kb. 2 km hosszú szakaszon kb. 20 méter szélességben, gyakorlatilag teljesen felszámolná a 2×2 sávos út a kis parkerdőt. – írja Hírhugó.

Az MSZP népszavazást kezdeményezett, ám a népszavazás meglepő fordulatot vett:

2017. augusztus 21-én mint önkormányzati képviselő népszavazási kezdeményezést adtam be a ferencvárosi Kiserdő megvédése érdekében. Célom, hogy olyan szabályozási tervet fogadjon el az önkormányzat a ferencvárosi kiserdőre vonatkozóan, amely nem engedi autóút építését az erdőn keresztül.

A népszavazási kezdeményezésre azért volt szükség, mert a nagyarányú lakossági felháborodás ellenére sem támogatta az önkormányzat azt a kezdeményezésemet, amely arra irányult, hogy a két országgyűlési képviselő kezdeményezze a Galváni híd és a hozzá tartozó úthálózat építésére vonatkozó kormányrendelet visszavonását, módosítását. A kezdeményezést még csak napirendre sem vették.

A helyi népszavazási kezdeményezésemet a beadástól számítva 30 napon belül kellett volna a Helyi Választási Bizottságnak megtárgyalnia. Szeptember 19-re az utolsó napokra hívták össze a Választási Bizottságot, amely határozatképtelen volt, így értelem szerűen döntést sem volt képes hozni. A mai napon már lejárt a törvényi határidő, amin belül a Választási Bizottság köteles lett volna dönteni.

Törvénysértő magatartást követett el az önkormányzat és a Helyi Választási Bizottság azzal, hogy a beadványomat nem tárgyalta meg.Mind a mai napig nem kaptam értesítést arról, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat és a Helyi Választási Bizottság hogyan és mikor kívánja a népszavazási kezdeményezésemet tárgyalni. A kialakult törvénytelen helyzet miatt a felelősség, a Ferencvárosi Önkormányzatot és a Helyi Választási Bizottságot terheli.

Nincs válasz egyelőre, arra sem, hogy mit kívánnak tenni a törvényesség helyreállítása és a törvénysértés megszüntetése érdekében. – írja Pál Tibor.


Többek akik részt vettek az ülésen arról tájékoztattak minket, hogy a bizottsági elnök minősíthetetlen hangnemben bírálta a beadványozókat “találjanak már olyan embert aki írni olvasni tud és meg tudja értelmesen fogalmazni a kérdésüket” – mondta a határozatképtelen ülésen a bizottság elnöke.

A helyi népszavazásra javasolt kérdés:

„Akarja-e Ön, hogy a ferencvárosi önkormányzat olyan szabályozási tervet fogadjon el, ami a Határ út és a Távíró utca közötti erdős területen autó-útépítést lehetővé tesz?”


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük