Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Pál Tibor az MSZP ferencvárosi politikusa mindent megtesz annak érdekében, hogy megakadályozzák Budapest egyik legnagyobb fakivágását.

A Galvani híd építése közel 15 éve lóg a levegőben. Az Olimpiai Projektben került elő ismét, bár Olimpia nem lesz Budapesten, de a kormányzat bejelentette, hogy a Galvani hidat mégis megépítené.

Az új híd Újbudát kötné össze Csepellel és Csepelt Ferencvárossal. A hídra vezető út az Illatos út lenne, de az nem ér el a Határ út-Üllői út közlekedési csomópontig, csak az M5- bevezetőig. Így a kormányzati tervekben az szerepel, hogy az Illatos utat meghosszabbítanák -a Ferencvárost és Kispestet elválasztó kiserdőt kivágva- a Határ úti közlekedési csomópontig.

Ezekből a tervekből világosan kiolvasható, hogy nem kismértékű erdőirtásról van szó, kb. 2 km hosszú szakaszon kb. 20 méter szélességben, gyakorlatilag teljesen felszámolná a 2×2 sávos út a kis parkerdőt. – írja Hírhugó.

Az MSZP népszavazást kezdeményezett, ám a népszavazás meglepő fordulatot vett:

2017. augusztus 21-én mint önkormányzati képviselő népszavazási kezdeményezést adtam be a ferencvárosi Kiserdő megvédése érdekében. Célom, hogy olyan szabályozási tervet fogadjon el az önkormányzat a ferencvárosi kiserdőre vonatkozóan, amely nem engedi autóút építését az erdőn keresztül.

A népszavazási kezdeményezésre azért volt szükség, mert a nagyarányú lakossági felháborodás ellenére sem támogatta az önkormányzat azt a kezdeményezésemet, amely arra irányult, hogy a két országgyűlési képviselő kezdeményezze a Galváni híd és a hozzá tartozó úthálózat építésére vonatkozó kormányrendelet visszavonását, módosítását. A kezdeményezést még csak napirendre sem vették.

A helyi népszavazási kezdeményezésemet a beadástól számítva 30 napon belül kellett volna a Helyi Választási Bizottságnak megtárgyalnia. Szeptember 19-re az utolsó napokra hívták össze a Választási Bizottságot, amely határozatképtelen volt, így értelem szerűen döntést sem volt képes hozni. A mai napon már lejárt a törvényi határidő, amin belül a Választási Bizottság köteles lett volna dönteni.

Törvénysértő magatartást követett el az önkormányzat és a Helyi Választási Bizottság azzal, hogy a beadványomat nem tárgyalta meg.

Mind a mai napig nem kaptam értesítést arról, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat és a Helyi Választási Bizottság hogyan és mikor kívánja a népszavazási kezdeményezésemet tárgyalni. A kialakult törvénytelen helyzet miatt a felelősség, a Ferencvárosi Önkormányzatot és a Helyi Választási Bizottságot terheli.

Nincs válasz egyelőre, arra sem, hogy mit kívánnak tenni a törvényesség helyreállítása és a törvénysértés megszüntetése érdekében. – írja Pál Tibor.


Többek akik részt vettek az ülésen arról tájékoztattak minket, hogy a bizottsági elnök minősíthetetlen hangnemben bírálta a beadványozókat “találjanak már olyan embert aki írni olvasni tud és meg tudja értelmesen fogalmazni a kérdésüket” – mondta a határozatképtelen ülésen a bizottság elnöke.

A helyi népszavazásra javasolt kérdés:

„Akarja-e Ön, hogy a ferencvárosi önkormányzat olyan szabályozási tervet fogadjon el, ami a Határ út és a Távíró utca közötti erdős területen autó-útépítést lehetővé tesz?”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: