Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ez ma így működik, kérdés, meddig hagyjuk!

Ma Budapesten nem okoz gondot jó minőségű reális áru albérletet találni, amennyiben az ember fideszes kiskirály hozzátartozója vagy haverja, esetleg csókosa – jelentette ki Örsi Gergely, az MSZP budapesti alelnöke a IX. kerület Tűzoltó utca 66. szám előtt, mely épületben elmondása szerint éppen a ferencvárosi Fidesz különítménye, családtagjai, ismerősei és bizalmasai bérelnek lakást.

Mint mondta, lassan Budapest minden kerületében kiderült, hogyan osztogattak a rokonaiknak, családtagjaiknak, munkatársaiknak rendkívül áron aluli, önkormányzati tulajdonú albérletet, majd hogyan vették meg ezeket a lakásokat.

 

Örsi Gergely azt ígérte, hogy kormányváltás után nagyszabású bérlakásépítésbe és az albérletárak állami szabályozással történő szinten tartására fog sor kerülni.
 

Pál Tibor önkormányzati képviselő kifejtette, miközben Ferencvárosban több mint 2000 család vár lakásra – van, aki 2001 óta -, miközben 1500 olyan család van, akik komfort nélküli lakásban élnek

– értsük jól, fürdőhelyiség nincs a lakásban és a wc pedig a folyosó végén található –

és több százan várnak arra, hogy minőségi lakáscserét hajthassanak végre, addig az önkormányzat piaci alapú bérlakásokat pályáztat egy olyan rendszerrel, amelyben a bizottság saját emberei döntik el, hogy kinek adják a lakást, és úgy tűnik, hogy többségében a saját embereiknek biztosítják ezeket az ingatlanokat.
Önkormányzati képviselőknek, jelenlegi képviselőknek, korábbi képviselőknek, az ő rokonaiknak, üzletfeleknek és barátoknak osztogatják ezeket a lakásokat – fogalmazott.

Mint mondta, az önkormányzat 2010 után olyan rendszert hozott létre, melyben a fideszes bizottság dönti el, hogy ki juthat lakáshoz.

A lakások eladását oly módon szeretné szabályozni Pál Tibor, hogy a piaci ár 75 százalékáért lehessen megvásárolni és csak 10 évvel a bérleti idő lejárta után.

A sajtótájékoztató végén egy kaputelefonimitáció felavatásával mutatta be Pál Tibor, hogy kik kaptak lakást a Tűzoltó utca 66-ban.

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: