Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egy picit nem figyeltek oda és nagyon csúnyán lebuktak. Ma beismerte véletlenül a Fidesz, hogy ők Európa legaljasabb kormánya- felszisszent a bakijukon Európa. adja hírül a HírHugó.

Ma szavazott az Európai Parlament (EP) egy portugál baloldali képviselő, Ana Gomes javaslatáról, aminek az volt a lényege, hogy az EP vizsgálja ki az azeri megvesztegetési pénzalap ügyét. Ebből a forrásból Magyarországra is jutott 7 millió dollár, éppen mikor kiadtuk a baltás gyilkost Azerbajdzsánnak, ahol aztán szabadon engedték és hősként ünnepelték.

Ugye ez teljesen logikus, hogy ha valakinek nincs takargatni valója, akkor igazából miért ne vizsgálódhatna ez ügyben az unió?

Mikor viszont az említett vizsgálódós javaslatról kellett szavazni, akkor a fideszes képviselők nemet nyomtak, a jobbikosok pedig tartózkodtak az Európai Parlamentben.

„Megdöbbentő! Felér egy beismerő vallomással az, ami az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén történt szerdán. Miközben a Fidesz átláthatóságról és tisztességről papol, addig a kormánypárt EP-képviselői (…) leszavazták tegnap, hogy az EP átfogó vizsgálatot indítson az azeri csúszópénzek ügyében.”

Ezt Ujhelyi István szocialista EP képviselő írt Facebookján a szavazásról. Ujhelyi a módosító egy társbenyújtója volt.

De mindenki nyugodjon meg, az EU-ban nincs többsége a Fidesznek: módosító javaslat egyébként a Fidesz és a jobboldali néppárti képviselők többségének “NEM” szavazat ellenére átment, így vizsgálódhat majd az Európai Parlament az azeri csúszópénzek ügyében.

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter az azeri csúszópénz botrány kirobbanása után azt mondta, hogy

„sumák, aki az azeri pénzt összeköti a baltás gyilkossal”

később pedig az is kiderült, hogy a pénzalapból egy olyan nyírségi kukoricás cégnek is fizettek, aminek fő tulajdonosa a fideszes nyíregyházi polgármester kabinetvezetője.

 

Szerintünk meg az sumák, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy ne lehessen kivizsgálni az ügyet. Valószínűleg végig se gondolták, hogy a nem gombmegnyomása mit jelent. Ez egy komoly baki volt. Ez a véletlen hiba felér egy nyílt beismerő vallomással, hogy Ők Európa legmocskosabb hatalma: pénzért kiadtak egy gyilkost! Ez a morális totál nulla.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: