A szoci politikusnő nyílt levélben küldte meg a Putyint kitüntető Debreceni Egyetem rektorát – ennyit ér önnek a saját egyeteme?


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Dr. Szilvássy Zoltán Rektor Úr!

Ön sürgősséggel kezdeményezte és gyorsított eljárással verte át a szenátuson, hogy Vlagyimir Putyin a Debreceni Egyetem díszpolgára címet megkapja.

Azóta sem csinál egyebet, mint magyarázkodik: magyarázza a magyarázhatatlant.

Nekünk is vannak kérdéseink, rektor úr!

 

Kiderült például, hogy csupán a szenátus 60%-a szavazott. Vajon mindenki szavazhatott? A nyár közepén sebtében megtartott szavazásról mindenki értesülhetett?Egyáltalán: miért kellett ezt ilyen sebtében lezavarni? Esetleg Kósa Lajos odaszólt, hogy jó lenne igyekezni? Vagy máshonnan jött a nyomás?

Megjelent a sajtóban az is, hogy 18 millió forintnyi adományt kapott a Debreceni Egyetem, közvetlenül a Putyin érdekeltségi körébe származó alapítványtól. Jól értjük, hogy egy középkategóriás autó áráért árulja Ön a Debreceni egyetem becsületét? Egy kisebb lakás áráért bárki vehet magának egy díszpolgári címet?

 

Ennyit ér Önnek e patinás intézmény hírneve és dicső hagyományai? Mit szólnának ehhez a régi debreceni diákok, Csokonai, Ady vagy Szabó Magda?

 

Azóta több kar eddig összesen négy tanszéke nyilvánította ki titkos szavazással meghozott, elhatárolódó döntését. Vajda Mihály, a filozófia tanszék egykori tiszteletreméltó vezetője a szenátusi döntéssel szembeni tiltakozásul lemondott professor emeritus címéről.

Talán az sem véletlen, hogy a debreceni egyetem naponta frissülő honlapján az egyetem díszpolgárai között a döntés után egy hónappal sem olvasható az orosz elnök neve. Talán szégyellik, rektor úr?

 

Válaszoljon a kérdésekre rektor úr

  • Milyen politikai nyomásra terjesztette elő Putyin díszpolgári címét?
  • Minden érdekelt értesült arról, hogy Ön elektronikusan szavaztat?
  • Mi indokolta a sürgősségi eljárást?

 

 

Debrecen, 2017. szeptember 14.

 

 

Tisztelettel:

Dr. Gurmai Zita

az MSZP országos elnökségének tagja,

az országos nőtagozat elnöke

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük