Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Dr. Szilvássy Zoltán Rektor Úr!

Ön sürgősséggel kezdeményezte és gyorsított eljárással verte át a szenátuson, hogy Vlagyimir Putyin a Debreceni Egyetem díszpolgára címet megkapja.

Azóta sem csinál egyebet, mint magyarázkodik: magyarázza a magyarázhatatlant.

Nekünk is vannak kérdéseink, rektor úr!

 

Kiderült például, hogy csupán a szenátus 60%-a szavazott. Vajon mindenki szavazhatott? A nyár közepén sebtében megtartott szavazásról mindenki értesülhetett?

Egyáltalán: miért kellett ezt ilyen sebtében lezavarni? Esetleg Kósa Lajos odaszólt, hogy jó lenne igyekezni? Vagy máshonnan jött a nyomás?

Megjelent a sajtóban az is, hogy 18 millió forintnyi adományt kapott a Debreceni Egyetem, közvetlenül a Putyin érdekeltségi körébe származó alapítványtól. Jól értjük, hogy egy középkategóriás autó áráért árulja Ön a Debreceni egyetem becsületét? Egy kisebb lakás áráért bárki vehet magának egy díszpolgári címet?

 

Ennyit ér Önnek e patinás intézmény hírneve és dicső hagyományai? Mit szólnának ehhez a régi debreceni diákok, Csokonai, Ady vagy Szabó Magda?

 

Azóta több kar eddig összesen négy tanszéke nyilvánította ki titkos szavazással meghozott, elhatárolódó döntését. Vajda Mihály, a filozófia tanszék egykori tiszteletreméltó vezetője a szenátusi döntéssel szembeni tiltakozásul lemondott professor emeritus címéről.

Talán az sem véletlen, hogy a debreceni egyetem naponta frissülő honlapján az egyetem díszpolgárai között a döntés után egy hónappal sem olvasható az orosz elnök neve. Talán szégyellik, rektor úr?

 

Válaszoljon a kérdésekre rektor úr

  • Milyen politikai nyomásra terjesztette elő Putyin díszpolgári címét?
  • Minden érdekelt értesült arról, hogy Ön elektronikusan szavaztat?
  • Mi indokolta a sürgősségi eljárást?

 

 

Debrecen, 2017. szeptember 14.

 

 

Tisztelettel:

Dr. Gurmai Zita

az MSZP országos elnökségének tagja,

az országos nőtagozat elnöke

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: