Egymást marja Gyurcsány vezérkara – komoly konfliktusok a DK felső vezetésében


Forrás: nol.hu
Forrás: nol.hu
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Hiányzik a siker, fogy a remény, megosztott a DK vezetés, erről beszélt a napokban egy a DK belső köreihez tartozó informátorunk.  – írja a CivilHetes.

Gyurcsány a megalakulásuk óta azt ígéri, hogy a Fidesz váltópártja a DK lesz, ezzel szemben ott billegnek a parlamenti bejutás küszöbe körül.

A DK vezetése nagyon megosztott és egy markáns törésvonal kialakulása van folyamatban. Varjú László, Oláh Lajos bármi áron szövetséget kötne az MSZP-vel akár úgy is, hogy a következő parlamentben Gyurcsány Ferenc nem lesz bent. Az is látható,hogy az Ara-Kovács Attila körül kikristályosodó liberálisok nem tudják elfogadni Gyurcsány pragmatikus orosz politikáját, ők egy sokkal markánsabb konfliktusosabb politizálást akarnak, akár az oroszokkal akár a kormány orosz politikájával szemben.

Nincs egyetértés Paks 2 ügyében sem mert a volt MSZP-sek beleértve Gyurcsányt is részesei voltak a kormányzás időszakában meghozott a Paks 2-t megalapozó döntésnek!

Gy.Németh Erzsébet Budapest központú politikát szeretne kialakítani, aminek következtében a DK adott esetben a következő önkormányzati választásokon a mérleg nyelve lehetne, ez azonban ellentétes az együtt indulással, aminek következtében mind a két párt helyi vezetői leértékelődnének, ez különösen Gy. Némethet érintené, hiszen egy koalíciós fellépés estén a gyeplő Gyurcsány kezében lenne.

Informátorunk szerint az első szemmel látható lépés Varjú és Oláh kilépése lenne, vagy visszalépésük az MSZP-be. Ezzel azonban csak Molnár Gyula értene egyet, de az MSZP-t jelenleg irányító OVB ellenezné, hiszen ellentétes lenne a meghirdetett „elszakadás a Gyurcsány időszaktól” programmal.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük