Forrás: nol.hu
Forrás: nol.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hiányzik a siker, fogy a remény, megosztott a DK vezetés, erről beszélt a napokban egy a DK belső köreihez tartozó informátorunk.  – írja a CivilHetes.

Gyurcsány a megalakulásuk óta azt ígéri, hogy a Fidesz váltópártja a DK lesz, ezzel szemben ott billegnek a parlamenti bejutás küszöbe körül.

A DK vezetése nagyon megosztott és egy markáns törésvonal kialakulása van folyamatban. Varjú László, Oláh Lajos bármi áron szövetséget kötne az MSZP-vel akár úgy is, hogy a következő parlamentben Gyurcsány Ferenc nem lesz bent. Az is látható,hogy az Ara-Kovács Attila körül kikristályosodó liberálisok nem tudják elfogadni Gyurcsány pragmatikus orosz politikáját, ők egy sokkal markánsabb konfliktusosabb politizálást akarnak, akár az oroszokkal akár a kormány orosz politikájával szemben.

Nincs egyetértés Paks 2 ügyében sem mert a volt MSZP-sek beleértve Gyurcsányt is részesei voltak a kormányzás időszakában meghozott a Paks 2-t megalapozó döntésnek!

Gy.Németh Erzsébet Budapest központú politikát szeretne kialakítani, aminek következtében a DK adott esetben a következő önkormányzati választásokon a mérleg nyelve lehetne, ez azonban ellentétes az együtt indulással, aminek következtében mind a két párt helyi vezetői leértékelődnének, ez különösen Gy. Némethet érintené, hiszen egy koalíciós fellépés estén a gyeplő Gyurcsány kezében lenne.

Informátorunk szerint az első szemmel látható lépés Varjú és Oláh kilépése lenne, vagy visszalépésük az MSZP-be. Ezzel azonban csak Molnár Gyula értene egyet, de az MSZP-t jelenleg irányító OVB ellenezné, hiszen ellentétes lenne a meghirdetett „elszakadás a Gyurcsány időszaktól” programmal.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: