Visszavonulót fúj a DK – levehetik Gyurcsányt a pályáról?


Szeged, 2005. december 10. Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Botka László, Szeged polgármestere nemzetiszínű szalag átvágásával felavatja az M5-ös autópálya Szeged és Kiskunfélegyháza közötti 45,4 kilométeres szakaszát
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Ha lehet hinni a sajtóhíreknek a DK egyre engedékenyebb hangot üt meg a Szocialistákkal. A tegnapi napon tartotta az MSZP a baloldali pártok, civil szervezetek és értelmiségek részvételével azt a találkozót, ahol Botka László Szeged polgármestere meghirdette azt a baloldali minimumprogramot, mely mentén elképzelhetővé válik egy lehetséges együttműködés.

Botka ezután szólt arról is, “hogy a francba jutottunk idáig”. A 2010 előtti baloldali kormányzás ugyanis egyértelműen felelős abban, hogy Orbán kétharmaos hatalomra tehetett szert. Kifejtette: nem pozícionális vitája van Gyurcsány Ferenncel, hanem elvi, hiszen a volt kormányfő az elmúlt két hónapban is kétszer azt mondta, nem tartja hibásnak saját korábbi kormányzását. Márpedig ebben nem tud kiegyezni Gyurcsánnyal, mert a klasszikus baloldali értékek és elvek feladása számára feloldhatatlan hiba, amellyel a teljes baloldalnak és az MSZP-nek is szembe kell néznie. Az önbelátásból nem tud és nem is akar engedni Botka, vissza kíván térni a baloldali gyökerekhez, s ennek mentén újraszervezni a baloldalt.

Erre a kijelentésre reagálva a Demokratikus Koalíció azt reagálta, hogy „Botka László tegnap beszédében meghirdetettek fényében várja az MSZP miniszterelnök-jelöltjét a tárgyalások mielőbbi megkezdésére.” – adta hírül a Független Hírügynökség.

Ezt a felhívást nehéz máshogyan értelmezni mint úgy, a DK akár kész elengedni Gyurcsány Ferenc kezét is az összefogás érdekében.

Botka László 10 pontja:

1. Az Orbán-rendszer szegénységbe és kilátástalanságba taszítja a magyar családokat és az időseket, óriásira növeli a társadalmi igazságtalanságokat. Ezen változtatnunk kell, és ezért a tehetősebbeknek 2018-tól jobban ki kell venniük a részüket a közteherviselésből.
2. Magyarország demokrácia, nem autokrácia, vagy diktatúra.
3. Magyarország az Európai Unió teljes jogú tagja, nem pedig Oroszország csatlósa.
4. Az ország egyik legnagyobb problémája az elvándorlás – olyan prosperáló országot kell teremtenünk, amely a fiataljainkat itthon tudja tartani.
5. Egy magyar ember előrejutását nem befolyásolhatja az, hogy milyen (szegény, vagy gazdag) családba született bele.
6. Környezeti értékeink megóvása érdekében a megújuló energiákra kell fektetni a hangsúlyt.
7. Minden állampolgárra kivétel nélkül ugyanazok a törvények kell, hogy érvényesek legyenek, s véget kell vetni a féktelen korrupciónak.
8. Az oktatás és az egészségügy borzasztó állapotban van, és amelyet azonnal rendbe kell tennünk.
9. A felesleges stadionépítések és szimbolikus gigaberuházások helyett az állampolgárokra kell költeni a pénzt.
10. A nők társadalmi helyzetének javítása nem várhat tovább – azonos munkáért azonos bért és megbecsülést kell adni.

Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük