Nesze, ezt érte el Orbán – a történelem legnagyobb kárát okozta Magyarországnak


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Kiszorulunk a körből Orbán ámokfutásának köszönhetően. Gyakorlatilag Magyarországot a régió éllovasát sikerült egy jelentéktelen, komolyan vehetetlen országgá silányítania a Fidesznek.

Mielőtt valaki azt gondolná, hogy jól van ez így, jelezzük: Ezt még az unokáink is nyögni fogják. Szép lassan, de eljutunk arra a pontra, hogy a Fidesz nagyobb kéárokat hagyott hátra, mint a Török 150 év alatt.

A Népszava számolt be róla elsőként, hogy jelentős közép-európai szövetségesekre tett szert Emmanuel Macron. A francia köztársasági elnök ugyanis fontos tárgyalásokat folytatott tegnap Salzburgban vendéglátójával, Christian Kern osztrák kancellárral, valamint Bohuslav Sobotka cseh és Robert Fico szlovák miniszterelnökkel.

A megbeszéléseken elsősorban arról az 1996-os uniós irányelvről esett szó áll, amely a külhonba küldött dolgozókról szól. Ez egy adott cég számára lehetővé teszi azt, hogy egy másik országba küldje munkatársát, aki azonban az anyaország előírásai szerint adózhat tovább. Franciaország szerint ez „szociális dömpinget” idézhet elő. Kern egyetértett ezzel, a két politikus úgy fogalmazott, mindez Európa „elárulása”. Úgy foglaltak állást, az európai szabadelvűség nem arra szolgál, hogy visszaéljenek vele. Kern arra figyelmeztetett, hogy reformok nélkül Európa „egy régi és egy új részre szakadhat szét”.

Macron ma a román elnökkel és kormányfővel, holnap pedig a bolgár miniszterelnökkel tárgyal. Orbán Viktor magyar és Beata Szydlo lengyel miniszterelnök nem szerepelt tárgyalópartnerei között, ami arra utal, hogy Budapest és Varsó mindinkább elszigetelődik az EU-n belül, egyre kevesebb szerepet kapnak a döntéshozatalban.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük