Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezután egy szavunk sem lehet az igazságszolgáltatás esetleges fogyatékosságaival kapcsolatban. Az Országos Bírósági Hivatal 8 millióért elkészíttette a bírósági dolgozók arculati kézikönyvét.

Mint mondják, ez “a magyar bíróságok ügyfélbaráttá válásának folyamatában fontos lépés”. Mindenesetre az ügyfelekkel való barátságot elég intimnek képzelik el, hiszen a nők melltartó- és bugyiviselését is szabályozzák.

Egy munkahétre 5 bugyi szükségeltetik (a hétvége szabad és szabályozatlan bugyiviseléséből szerintem még lesznek problémák), ezzel Orbán klasszikus mondása további kiegészítést nyer: “Három szoba, három gyerek, négy kerék, öt bugyi”.

Az előírás szerint a bugyi fehér, fekete és testszínű lehet, a melltartó fehér és testszínű. A nők nem viselhetnek műkörmöt és túl színes csatot (ezek valószínűleg fegyvernek minősülnek). A férfiak pamutzoknija fekete, ami igen ügyfélbarát látvány lesz mondjuk világos vagy barna nadrághoz és cipőhöz. Ha divat, ha nem, a férfiakon nem lehet borosta, viszont a modern időknek tett engedményként fülbevaló igen.

Az máris megnyugtató, hogy Deutsch Tamás dolgozhat a bíróságon, na persze csak megfelelő színű zokniban. Németh Szilárd viszont sajnos nem, mert ő a pedagógus tüntetések idején önkéntes vallomást tett kockás gatyájáról. Belátható, hogy ez nem volna ügyfélbarát.

Vállalnám a kézikönyv kiegészítését a fekete melltartó, a szürke zokni és esetleg a kék bugyi érdekében. A pirosig nem mernék elmenni, de a 8 millióhoz képest olcsón megszámítom.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: