Kiakadtak a Jobbikosok Vonára – szétesőben a párt


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Hatalmas a káosz a kisebbik jobboldali párt házatáján – adja hírül a HírHugó.

Minden jel szerint nem várt folyamatokat indított el a második legnagyobb jobboldali pártban a “Néppártosodás”. Az oligarchasajtóban a sorok között lehetett olvasni, hogy lépegetnek ki a pártból vezetők és tagok. Azonban egy érdekes beszélgetésre bukkantunk az egyik Jobbikhoz közeli Facebook csoportban, ami egyértelműen megerősíteni látszik a Jobbik leépülését. 

A “Vesszen Trianon” csoportban közel 10 ezer a Jobbikhoz értékrendeben, ideológiában közelálló szimpatizáns  található. Ebben a csoportban tett fel egy kérdést az egyik szimpatizáns:

“HELLÓ, HALLOTTAM EGY OLYAN PLETYKÁT AZ EGYIK PÁRTTAG ISMERŐSÖMTŐL, HOGY ZSINÓRBA HULLANAK SZÉT, VAGY NEM NAGYON MŰKÖDNEK A JOBBIK ALAPSZERVEZETEK, SOKAN CSALÓDTAK ÉS KILÉPTEK. EZ IGAZ? KI MIT TUD ERRŐL?”

A 10 ezer csoporttag közül egy sem volt olyan, aki cáfolta volna az információt, sőt a beszélgetésben  mindenki megerősítette azt.

Az egyik kommentelő úgy véli, hogy a Jobbikban 2010 óta sok törtető karrier politikus tűnt fel, így fogalmaz a kilépésiekkel kapcsolatban:

“IGEN, IGAZ.
MA MÁR CSAK AZOK VANNAK OTT, AKIKNEK VALAMILYEN ÉRDEKE FŰZŐDIK HOZZÁJUK, ÉS A SELEJTJE, AKIK NEM KELLENEK MÁSHOVÁ.
ŐK AZOK AKIK A VALÓDI NEMZETIEKET LETAPOSVA HÁTULRÓL ELŐRETOLT NYELVEL ÉS KÉT-KÖNYÉKKEL ELŐRE TÖRTEK 2010-TŐL KEZDVE, ŐK AZOK AKIK ADDIG AMÍG CIKI VOLT JOBBIKOSNAK LENNI SEHOL NEM VOLTAK.”Egy másik kommentelő pedig úgy látja, hogy a Jobbikban csak azok maradtak, akiknek egzisztenciális kötelmeik vannak a párthoz. Megjegyzi, hogy nomenklatúrában kevesen mernek neki menni Vonának mert féltik az állásukat:

“AKI AZ ELVEKHEZ HŰ, AZ MÁRA MÁR BELÁTTA, HOGY A JOBBIK MEGHASONLOTT ÉS ELÁRULTA AZ EREDETI ELVEIT. VANNAK MÉG LELKES PÁRTKATONÁK, AKIKNEK A MEGÉLHETÉSE MÚLIK A JOBBIKON. ŐK A PÁRTHOZ HŰEK, NEM AZ ELVEKHEZ. NYÍLTAN KEVESEN MERNEK NEKIMENNI A VONA ÁLTAL FÉMJELZETT NÉPPÁRTOSODÓ VONALNAK, MERT OKULTAK ELŐD PÉLDÁJÁN.”

Egy harmadik kommentelő, pedig a leépülés kezdetét lényegesen korábbra teszi, ő úgy véli, hogy már a Magyar Gárdában sem mindenki szerettet volna pártkatona leni:

“A MAGYAR GÁRDA IS 1/2 ÉV UTÁN,KETTÉ OSZLOTT. 1IK FELE,NEM AKART PÁRTKATONA LENNI… KB 2006-07 TART EZ A FOLYAMAT.”

Egyéb forrásokból megtudtuk, hogy a nyár folyamán Pest megyében történtek távozások a pártból, ekkor távozott például a párt vecsési képviselője is vagy a pomázi elnökük. Ezt megelőzően Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében történtek kilépések. Ezek nagyon kellemetlenül érintették a jobboldali pártot, hiszen Nyíregyházán például ennek köszönhetően megszűnt a frakciójuk.

Persze nem minden kilépésből lett sajtó hír. Úgy tudjuk, hogy az elmúlt években több tucat Jobbik alapszervezet szűnt meg vagy vált működés képtelenné.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük