Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hatalmas a káosz a kisebbik jobboldali párt házatáján – adja hírül a HírHugó.

Minden jel szerint nem várt folyamatokat indított el a második legnagyobb jobboldali pártban a “Néppártosodás”. Az oligarchasajtóban a sorok között lehetett olvasni, hogy lépegetnek ki a pártból vezetők és tagok. Azonban egy érdekes beszélgetésre bukkantunk az egyik Jobbikhoz közeli Facebook csoportban, ami egyértelműen megerősíteni látszik a Jobbik leépülését. 

A “Vesszen Trianon” csoportban közel 10 ezer a Jobbikhoz értékrendeben, ideológiában közelálló szimpatizáns  található. Ebben a csoportban tett fel egy kérdést az egyik szimpatizáns:

“HELLÓ, HALLOTTAM EGY OLYAN PLETYKÁT AZ EGYIK PÁRTTAG ISMERŐSÖMTŐL, HOGY ZSINÓRBA HULLANAK SZÉT, VAGY NEM NAGYON MŰKÖDNEK A JOBBIK ALAPSZERVEZETEK, SOKAN CSALÓDTAK ÉS KILÉPTEK. EZ IGAZ? KI MIT TUD ERRŐL?”

A 10 ezer csoporttag közül egy sem volt olyan, aki cáfolta volna az információt, sőt a beszélgetésben  mindenki megerősítette azt.

Az egyik kommentelő úgy véli, hogy a Jobbikban 2010 óta sok törtető karrier politikus tűnt fel, így fogalmaz a kilépésiekkel kapcsolatban:

“IGEN, IGAZ.
MA MÁR CSAK AZOK VANNAK OTT, AKIKNEK VALAMILYEN ÉRDEKE FŰZŐDIK HOZZÁJUK, ÉS A SELEJTJE, AKIK NEM KELLENEK MÁSHOVÁ.
ŐK AZOK AKIK A VALÓDI NEMZETIEKET LETAPOSVA HÁTULRÓL ELŐRETOLT NYELVEL ÉS KÉT-KÖNYÉKKEL ELŐRE TÖRTEK 2010-TŐL KEZDVE, ŐK AZOK AKIK ADDIG AMÍG CIKI VOLT JOBBIKOSNAK LENNI SEHOL NEM VOLTAK.”

Egy másik kommentelő pedig úgy látja, hogy a Jobbikban csak azok maradtak, akiknek egzisztenciális kötelmeik vannak a párthoz. Megjegyzi, hogy nomenklatúrában kevesen mernek neki menni Vonának mert féltik az állásukat:

“AKI AZ ELVEKHEZ HŰ, AZ MÁRA MÁR BELÁTTA, HOGY A JOBBIK MEGHASONLOTT ÉS ELÁRULTA AZ EREDETI ELVEIT. VANNAK MÉG LELKES PÁRTKATONÁK, AKIKNEK A MEGÉLHETÉSE MÚLIK A JOBBIKON. ŐK A PÁRTHOZ HŰEK, NEM AZ ELVEKHEZ. NYÍLTAN KEVESEN MERNEK NEKIMENNI A VONA ÁLTAL FÉMJELZETT NÉPPÁRTOSODÓ VONALNAK, MERT OKULTAK ELŐD PÉLDÁJÁN.”

Egy harmadik kommentelő, pedig a leépülés kezdetét lényegesen korábbra teszi, ő úgy véli, hogy már a Magyar Gárdában sem mindenki szerettet volna pártkatona leni:

“A MAGYAR GÁRDA IS 1/2 ÉV UTÁN,KETTÉ OSZLOTT. 1IK FELE,NEM AKART PÁRTKATONA LENNI… KB 2006-07 TART EZ A FOLYAMAT.”

Egyéb forrásokból megtudtuk, hogy a nyár folyamán Pest megyében történtek távozások a pártból, ekkor távozott például a párt vecsési képviselője is vagy a pomázi elnökük. Ezt megelőzően Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében történtek kilépések. Ezek nagyon kellemetlenül érintették a jobboldali pártot, hiszen Nyíregyházán például ennek köszönhetően megszűnt a frakciójuk.

Persze nem minden kilépésből lett sajtó hír. Úgy tudjuk, hogy az elmúlt években több tucat Jobbik alapszervezet szűnt meg vagy vált működés képtelenné.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Sokkoló adatokat hozott nyílvánosságra a G7

„A 2010/2011-es tanévben még csak 2117 magyar diák járt osztrák közoktatásba, a 2021/2022-es tanévre 10646 főre nőtt a számuk. Csak a tavalyi évben 1367...

Nem akárkivel fog tárgyalni Dobrev Klára – részletek a csúcstalálkozóról

Egyre komolyabban veszik nemzetközi szinten is a Dobrev Klára által vezetett árnyékkormányt. A párt nem titkolt célja a találkozóval, hogy erősebbre fűzze a nyugati...

Baloldali fiatalok: Végre valamiben Európa-rekorder Magyarország

Az MSZP társult ifjúsági szervezete a Societas kőkemény kritikát mondott a kormány gazdaságpolitikájáról. A baloldali fiatalok szerint: Már egy jóideje, hogy Európa szívében, a boltokban...