Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egyre többen ragadnak tollat ebben a kiélezett helyzetben, mert nem fenntartható tovább az, amit a Fidesz művel Magyarországgal.

Az alábbi nyílt levelet egy esztergomi fiataltól kaptuk, melyet változtatás nélkül közlünk. Érdemes elolvasni:

Tényleg ez lenne, amire nekünk szükségünk van?

Az első kérdés nem is ez, hanem az lesz, hogy ez a részletes leírás miért is született meg?. Erre a legegyszerűbb választ a végén saját magunk is megtudjuk válaszolni.

Sokan azt gondolják ma, 2017.-ben Magyarországon, hogy minden rendben van. De azzal Ők nem foglalkoznak, hogy még ennél is többen pont ennek az ellenkezőjét gondolják. Rengeteg formában megnyilvánul ez, de elég ha csak a legmeghatározóbbat vesszük, a politikát.

8 éve lesz jövőre, hogy Orbán Viktor megkezdte azt a diktatúrát Magyarországon, amit csak az nem vesz észre, aki nem akarja. Ha azt nézzük „mit adott a népnek” akkor hosszas listát lehetne vezetni a stadionokról, a külföldi szégyenről, arról hogy Magyarországot nem megbecsülte, hanem elzárta szinte Európától. Kockáztatta az Uniós tagságot nem egyszer, szégyent hozott Magyarországra az az ember, aki első számú (legalábbis annak kellene lennie).

Olyat tett Magyarországgal, amit tényleg kevesen előtte. Teljesen szétverte. Szétverte azt, amink volt, ami az embereké volt.

Nem emberként tekintett még a saját szavazóira sem. Tényleg erre van szükségünk? Tényleg felkéne sorolni, hogy miket tett? Bőven elég annyit mondani, hogyha ma lenne a választás, és a baloldal nyerne, 4 év sem lenne elég, ahhoz hogy teljes erőbedobással, megszakadva egy kicsit is jóvá lehessen tenni azt amit jóvá kéne. Maximum egy kis reményt lehetne látni.

De mégis hogyan nyerjen a baloldal, hogyha a csapból is az folyik, hogy senkivel sem állnak össze? MSZP nem áll szóba ezzel, X nem áll szóba Y-al. Nem ez a lényeg. Nagyon nem! Egy lényeg van, akinek van esélye azt támogatni. Ha mindenki ragaszkodik, legyen két demokratikus párt, de ne 200. Feleslegesen jöttek létre 2014-től azok a pártok akik a 0-2% mozognak. Önpusztítás.

Akik őket támogatják, adjuk már hozzá az MSZP-hez. Csak matematikailag. + 6% mindenképpen. Én nem százalékban kell nyerni igaz, de ez jelenleg semmire nem vezet. Orbán Viktor kikérhet egy csésze kávét, és elkortyolhatja miközben Mészáros Lőrinc egyik újságját olvassa, mivel az MSZP mindent megtesz de a kis pártok akadályozzák, nem támogatják őket.

Tényleg azzal kell foglalkozni, hogy kinek milyen órája van? Nincs elég problémánk igazuk van, csak szinte csődben van  Magyarország, korházak helyén a Felcsúti kisvasútról lepattanó gyerekek futballozni próbálnak, de hát nem kell véresen komolyan venni, hiszen csak pénzmosás az egész.

Elég lenne csak azt felmutatni a fociban, amit kézilabdában, úszásban, ehelyett egy olyan csapat győz le minket ahol egy recepciós a befejező csatár. Akármennyire is bomlasztó ez, és kicsit eltért a politikától, látható hogy a foci csak egy kiváló dolog Orbán életében, amellyel megtud nyerni jó pár csőlátásút, és határon túlit, mivel gondol egyet és oda is épít egy stadiont, igaz, hogy semmi köze nincs Magyarországnak ahhoz, hogy ott ki milyen körülmények között futballozik, de az a lényeg, hogy az szép felújított. Lássuk nekünk miket adott?!

Kisebb, szegényebb falvakon rohadnak a falak, éhezik a nép, beteg a nyugdíjas, de se nyugdíjjá se korház. Pusztuljon el minél hamarabb, biztos nem rá szavazott, nem kell Ő sem. Tényleg ilyen egy demokráciában a vezető?

De nézzük meg azt, hogy a Fidelitasban inkább kormányhoz köthető leszármazottak, rokonok találhatóak, de tömik pénzel, valamire biztosan jó lesz. A Societasról érdemes tudni, hogy elég komoly célokkal rendelkeznek, és szinte már most jobban átlátják kis túlzással a dolgokat, mint azoknak, akiknek kellene.

Tényleg ennyire jó 2010 óta Magyarországon minden, hogy inkább lejáratjuk azt akinek lenne esélye a jobb életet adni? Térjünk már észhez, ébresztő van! Van még egy kis időnk, legalább egy jó hajrát mutassunk már fel, és már rég nem elég az, hogy megszorongatjuk a Fideszt, le kell győzni!

Szabó Patrik, Esztergom


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: