Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hamarosan eljön az ideje annak, hogy felálljanak azok a formációk, amelyek megindulnak kormányt váltani.

Régóta tudható, hogy a Szocialisták pártokkal csak az ősszel, civil szereplőkkel azonban egész nyáron tárgyaltak. A Szocialista Párt politikai menetrendjében – a párt tájékoztatása alapján – hamarosan megnevezésre kerülnek a leendő “Botka-kormány” tagjai, mely olyan igazolásokkal büszkélkedhet, mint Andor László vagy Pogátsa Zoltán.

Azonban most civil fronton erősített az MSZP. Kishantoson Botka László miniszterelnök-jelölt, Ács Sándorné a Kishantos Vidékfejlesztési Központ vezetője és Gőgös Zoltán az MSZP elnökhelyettese bejelentették, hogy Kishantos is támogatja az Botka László kormányváltó programját.

Ács Sándorné elmondta, hogy azért hívta meg Botka Lászlót, „mert az általa megfogalmazott gondolatok: a közjavak igazságos és arányos elosztására épülő értékteremtő, szolidáris és demokratikus társadalom – egybeesik a Kishantos által képviselt értékekkel – és alapját adja egy emberséges és fenntartható társadalomnak.”

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerint Kishantos egy igazi szimbólum, amely megmutatta, hogy „nem szabad félni a Fidesz hatalmától, hogy összefogva van esély legyőzni őket.”


A Kishantos-ügy egyes állami földterületeknek a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ (KVK) által ökológiai mintagazdaság céljára való használati joga és ezen területeknek az állam által új bérlőknek történő bérbeadása körül kirobbant jogi és politikai konfliktus.

A konfliktus forrása az volt, hogy eredetileg a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet és a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ között az 1998. október 19-től 2013. október 31-ig tartó időszakra haszonbérleti szerződés volt hatályban, azonban a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet a szerződés lejárta utáni időszakra pályázat útján új bérlőket választott ki, és ezek használatába is adta az eredetileg KVK által összesen 21 éven át bérelt földterületeket.

A KVK emiatt pert indított az egyes újonnan létrejött bérleti szerződések megsemmisítése, valamint a földalapkezelői eljárás törvénytelenségének a megállapítása végett, továbbá peres úton próbálta érvényesíteni a szerződés megszűnésekor már elvégzett mezőgazdasági munkák ellenértéke iránti követeléseit is. Az eljárás során, az eljárással összefüggő izgalmak miatt szívrohamban elhunyt Bolye Ferenc, a kishantosi ökológiai gazdálkodás ötletgazdája.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: