Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbánék talán a legnagyobb pofont kénytelenek benyelni a brüsszeli bürokratáktól és hát az a helyzet, hogy nem nagyon tudnak mit tenni.

Az Orbán-kormány nem bővelkedik sikerekben. Egyetlen egy eredményt tudtak felmutatni 7 éves kormányzásuk alatt, ami úgy ahogy elfogadható ez pedig az államadósság csökkentése.

Most azonban kiderült, ez az egy eredmény is egy ordas nagy hazugság!

Az Orbán-kormány újabb hazugságát leplezi le épp az EU. A statisztikai elszámolási viták kezelésében illetékes bizottság a magyar hatóságokkal szemben az Eurostatnak adott igazat abban az elszámolási vitában, amely szerint a magyar Eximbankot az államháztartáson belülre kell sorolni. A vita természetesen a hétköznapi halandó számára túl szakmai, ám következményei világosak.

Ha az Eximbankot az államháztartáson belül számolják el, szintet ugrik az államadósság. Nem kevesebbel, mint 600 milliárd forinttal.

Az Eximbank, melynek eredeti feladata az exporthitelezés lenne, kormányközeli üzletemberek házipénztárává vált. Hitelkihelyezéseinek több mint harmadát a kormánypárttal valamilyen kapcsolatban álló vállalkozások kapták: a bank hitelezte Andy Vajnát, hogy az megvásárolhassa a TV2-t, Mészáros Lőrinc szállodaláncát, vagy Garancsi István Kopaszi-gátas építkezését. Exportcikknek egyik sem nevezhető. Az Eximbank, ahogy az uniós bizottság fogalmaz, egy foglyul ejtett pénzügyi vállalkozás. A börtönőr a bank igazgatóhelyettese, Puskás András, aki korábban Rogán alpolgármestere volt a Belvárosban, és ugyanabban a budai lakóparkban lakik, ahol a propagandaminiszter.

Ha a statisztikai bizottság állásfoglalása után az uniós statisztikai hivatal is bekeményít, és újraszámolja a magyar államháztartási adatokat, felfeslik az egész orbáni hazugságpirál. Az államadósság nem csökken, csak a közpénz. – írja Burány Sándor, az MSZP frakcióvezető-helyettese


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: