epa000484456 Hungarian Prime Minister Gyurcsany Ferenc during a press conference at a business networking session organised by the Singapore Business Federation on Tuesday 19 July 2005. The Hungarian Prime Minister is in the city state for a two-day official state visit. EPA/HOW HWEE YOUNG
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az alábbi nyílt levelet szerkesztőségünk e-mailben kapta, melyet változtatás nélkül közlünk!

Tisztelt Miniszterelnök úr!

Tisztelt Gyurcsány Ferenc!

Elöljáróba fontos elmondanom Önnek, hogy értem az indulatait. A demokratikus oldal összefogása mindannyiunk számára fontos. Azt is megértem, hogy nem tetszik Önnek, hogy Botka László az MSZP miniszterelnök-jelöltje Ön nélkül képzeli az összefogást.

Nem is ebben a vitában kívánok állást foglalni. Hanem abban, amit ebben a vitában tesznek az Ön hívei – úgy hiszem az Ön tudta nélkül. Mert az a Gyurcsány Ferenc aki Orbán Viktor legádázabb ellensége bizonyosan nem adhatta a nevét ahhoz, ami a DK közeli portálokon napi szinten megy.

Nap, mint nap egyre elkeseredettebb vagyok, mert azt látom, hogy vérre menő küzdelmek vannak az ellenzéki oldalon, olyan hazugsággyárakkal, amelyeket a Fidesz szokott üzemeltetni.

Minden nap lehozzák a NyugatiFény portálon, vagy az Európa Kávézó blogon, hogy Botka egy marha, maga Rákosi Mátyás, aki lepaktált Orbán Viktorral.  Azt terjesztik minden nap, hol fizetett hirdetésben, hol Gréczy Zsolt szóvivő által megosztva a legnagyobb közösségi portálon, hogy az MSZP mennyire egy kollaboráns korrupt párt.

Nos, nézzünk pár tényt. Ha Orbán megvette volna, Botkát én biztos vagyok benne, hogy nem egy nyilvános sajtótájékoztatón tette volna – ebben szerintem egyet érthetünk. Ha az MSZP valóban olyan vállalhatatlan, korrupt bűnös párt, akkor azt gondolom, Ön sem kívánna velük összefogni.

Bevallom Önnek, én szocialista érzelmű szimpatizáns vagyok. Ez persze nem azt jelenti, hogy számos ponton ne értenék egyet Önnel, mint ahogy az is világos, hogy ezer ponton pedig nem. Szerintem van helye a demokratikus versenynek az ellenzéki pártok között de nem ebben a formában.

Szaniszló Ferenci összeesküvés elméletek, nem létező hamis facebook profilok megosztásai, az ellenfél (versenytárs) vérig menő lejáratása. Ezek után hogy lesz összefogás?

Olvastam kommenteket, melyben már Botka László fizikai megsemmisítéséig mentek el az Ön hívei. Nem, nem általánosítok. A legtöbb szimpatizánsa ízig vérig tiszteletre méltó demokrata. De egy szűk kisebbség mindennap az MSZP-t pocskondiázzák, akár híreket hamisítva. Mindeközben bevallottan az ellenvéleményeket törlik a DK internetes felületeiről.

Őszintén ismerem az érveket. Nem érdekel ki kezdte (Önök szerint az MSZP, az MSZP szerint Önök), de Önök folytatják. Gyalázzák, lejáratják a Szocialistákat. Ki akarna így összefogni? És ha lesz összefogás, olyan sebeket okoznak egymásnak, amellyel a Fidesz élni fog.

Minden ember, aki az MSZP-t vagy a DK-t üti a Fidesz kollaboránsa, beszéljünk nyíltan. Ebben sajnos Önök sem jobbak. Olvasom ma a Nyugati Fény cikkét. Botka öngólt lőtt magának, mert azt mondta a rendkívüli parlament összehívása kapcsán összefogott az ellenzék. A cikk cinikusan így fogalmaz „Amikor kell az aláírás, akkor mégis jó a Gyurcsány? Vicc ez az ember.”

Miért Ön nem jó érzéssel írta alá a devizahitelesek megsegítéséről szóló vitanapot, vagy a CEU megvédését?  Önnek ezek az ügyek a politikai iszapbirkózás része? Mert nekünk ezek az ügyek az életünkről szólnak! Botka Öngólt lőtt, mert önökhöz fordult?

Miniszterelnök úr!

Ezek már nem mandátumokról szólnak.

Gyurcsány úr, kérem, ne tegyék ezt, elpusztítják a jövőnket. A demokratikus közbeszéd alakításában Önnek is van szerepe. Főleg a demokrata oldalon. Van tekintélye. Állítsa meg ezt a tébolyt.

 

Hogy világos legyen, ez a fajta internetes magatartás a Fidesz technikája.

Bízom Önben, hogy hazug elvtelen módon nem akarhat sikert elérni. Úgy gondolom, nem is Ön ad minderre utasítást, mégis az Ön feladata, hogy megállítsa mindezt, minta hogy Botka Lászlónak a saját oldalán.

Nincs összefogás? Ne egymással foglalkozzanak. Az élet és mi szavazók intézzük a dolgot. A végére úgyis kisimul a dolog. Viszont ezzel az elfogadhatatlan magatartással a Jobbikhoz, vagy a Fideszhez taszítanak minket.

Nem az fog a harcban győzni aki a másiknak nagyobbat üti vissza, hanem az aki Orbán pofájába üti a legnagyobbat.

Foglalkozzanak a Fidesszel, van mivel.

Tisztelettel:

Russzó Károly


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: