Itt jön az az ellenzéki összefogás, ami a Fidesznek nagyon fájni fog – pártok, civilek, szakszervezetek


Forrás:444.hu
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Végre cselekszik a baloldal!

Az igazságosabb, élhetőbb Magyarországot szolgálja az állami vezetők bérplafonjáról és a december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról kezdeményezett két népszavazás, ezért az MSZP támogatja azokat – közölte a párt miniszterelnök-jelöltje kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Botka László azt mondta, természetes, hogy támogatják a népszavazási kezdeményezéseket, mivel a lehető legszélesebb együttműködést akarják létrehozni mindenkivel, aki változást akar Magyarországon.

A politikus elmondta, a népszavazások célját tartalmazza a tavasszal meghirdetett, Tegyünk igazságot! című programja is.

Az Orbán-kormány legnagyobb bűne, hogy Magyarország szétszakadt, elképesztőek a vagyoni különbségek. Kilencszeres a vagyoni különbség a legmagasabb jövedelmű tíz százalék és a legalacsonyabb jövedelmű tíz százalék között – mutatott rá.

Hozzátette: a lakosság negyven százaléka létminimum alatt él.Botka László véleménye szerint minden idők legdrágább kormánya az Orbán-kormány. Soha nem volt még ennyi állami vezető, emellett pofátlan fizetéseket állapítottak meg egymásnak az állami szerveknél, az állami cégeknél és a háttérintézményeknél – mondta.

Azt mondta, az MSZP kormányra kerülése után egyértelmű lesz, senki sem kereshet többet a közszférában a köztársasági elnöknél.

A miniszterelnök-jelölt értékelése szerint december 24. munkaszüneti nappá nyilvánítása a munkavállalók életét könnyíti meg.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke azt mondta, a pártja “teljes szervezeti erővel” odaáll az aláírásgyűjtés mellé és bíznak abban, hogy a lehető legrövidebb időn belül sikeres lesz az aláírásgyűjtés.

Közölte, abban bíznak és arra számítanak, hogy ha ez a hatalom nem is, de a következő kormány mindkét ügyben pozitív döntést hozhat.

Molnár Gyula szerint a mostani kormány sem örök, ez a hatalom is leváltható apró kis téglákkal, mint a népszavazások lebontható.

Vágó Gábor volt LMP-s országgyűlési képviselő, aki az állami vezetők bérplafonjáról kezdeményezett népszavazást, azt mondta, lépni kell a bérfeszültség ügyében minél gyorsabban, mivel az nem tartható, hogy amíg nagyon sokan nagyon keveset keresnek, egy szűk elit milliókat visz haza.

Bíró Zoltán, aki december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánítása ügyében kezdeményezett népszavazást, jelezte, referenduma ügyében mindenkivel együttműködik, örömmel veszi bárki másnak a segítségét. Hozzátette: jelmondata, több szabadság, hosszabb élet.

Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke emlékeztetett arra, hogy szenteste munkaszüneti nappá nyilvánítását a szakszervezetek már 2002-ben kezdeményezték. Elmondta, a szövetség erről a népszavazási kezdeményezéséről már döntést hozott és teljes szervezeti erejével gyűjti az aláírásokat. Megjegyezte, 260 ezer aláírást szeretnének összegyűjteni, hogy biztosan kiírják a népszavazást.

Értékelése szerint az újabb munkaszüneti nap a munkáltatóknak sem lenne nagy teher.

Vágó Gábor népszavazási kérdése úgy szól: “Egyetért-e Ön azzal, hogy köztulajdonban álló gazdasági társasággal foglalkoztatási jogviszonyban álló személy onnan származó éves jövedelme a köztársasági elnök tiszteletdíjának éves összegét ne haladhassa meg?”.

Bíró Zoltán magánszemély népszavazási kérdésének aláírásgyűjtő ívén az a kérdés szerepel, hogy “Egyetért-e Ön azzal, hogy december huszonnegyedike munkaszüneti nap legyen?”


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük