BKK botrány után: Orbánék szétverik a nyugdíjrendszert– ezekben a pillanatokban is


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Senki ne csodálkozzon, ha novemberben nem, vagy csak késve kapnak nyugdíjat. Az átalakítás több mint 2,7 millió embert is érinthet.

Korózs Lajos Szocialista Párti politikus beszélt erről mai budapesti sajtótájékoztatóján. Röviden a képlet ugyanaz, mint a BKK, a KLIKK vagy bármely nagy rendszer szétbarmolásakor. Elindul a központosítás és olyan átláthatatlan rendszereket teremt ezzel a Fidesz, amelyből könnyen el lehet síbolni a pénzeket.

Se szaktudás, se ötlet. A nyugdíjfolyósítót már korábban beolvasztották az Országos Nyugdíjfolyósító Főigazgatóságba, majd most az egész szervezetet beolvasztják az államkincstárba. Az, hogy kik végzik az adatfeldolgozást, a rögzítéseket, azt nem tudni pontosan, annyi tudható, hogy egy harmadik fél végzi.

Akkora káosz várható a rendszerben, amekkorát még a magyar nyugdíjrendszer nem látott. A szocialista politikus azon kérdésére, hogy a beadványok mennyi idő alatt kerülnek, az ügyintézők kezébe egyelőre nem tudnak válaszolni.

Az állampolgár kóvályoghat az állami hivatalok között, keresheti majd azt a hivatalt, ahová be kell adni

Nincs egységes jogalkalmazást biztosító szervezet, nem beszélve arról, hogy az irányítása a nyugdíj-igazgatásnak 3 különböző minisztériumhoz tartozik. Nincs tehát egységes állami szerv, ami felelne a nyugdíjakért. Jeleznénk, ez bárhol máshol a világon egy szerv felel a nyugdíjakért, mint ahogy ez Magyarországon is közel száz éven keresztül így működött.

A szocialista politikus elmondta, nem fog leszállni az ügyről.A teljes történet:


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük