Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Senki ne csodálkozzon, ha novemberben nem, vagy csak késve kapnak nyugdíjat. Az átalakítás több mint 2,7 millió embert is érinthet.

Korózs Lajos Szocialista Párti politikus beszélt erről mai budapesti sajtótájékoztatóján. Röviden a képlet ugyanaz, mint a BKK, a KLIKK vagy bármely nagy rendszer szétbarmolásakor. Elindul a központosítás és olyan átláthatatlan rendszereket teremt ezzel a Fidesz, amelyből könnyen el lehet síbolni a pénzeket.

Se szaktudás, se ötlet. A nyugdíjfolyósítót már korábban beolvasztották az Országos Nyugdíjfolyósító Főigazgatóságba, majd most az egész szervezetet beolvasztják az államkincstárba. Az, hogy kik végzik az adatfeldolgozást, a rögzítéseket, azt nem tudni pontosan, annyi tudható, hogy egy harmadik fél végzi.

Akkora káosz várható a rendszerben, amekkorát még a magyar nyugdíjrendszer nem látott. A szocialista politikus azon kérdésére, hogy a beadványok mennyi idő alatt kerülnek, az ügyintézők kezébe egyelőre nem tudnak válaszolni.

Az állampolgár kóvályoghat az állami hivatalok között, keresheti majd azt a hivatalt, ahová be kell adni

Nincs egységes jogalkalmazást biztosító szervezet, nem beszélve arról, hogy az irányítása a nyugdíj-igazgatásnak 3 különböző minisztériumhoz tartozik. Nincs tehát egységes állami szerv, ami felelne a nyugdíjakért. Jeleznénk, ez bárhol máshol a világon egy szerv felel a nyugdíjakért, mint ahogy ez Magyarországon is közel száz éven keresztül így működött.

A szocialista politikus elmondta, nem fog leszállni az ügyről.

A teljes történet:


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: