Tippelje meg mit adott át Botka Szegeden? Segítünk, nem stadiont!


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Szeged példája országos példa lehetne.

Három hónapja kezdték a közel 130 éves épület felújítását, és a kivitelezők határidőre elkészültek a beruházással. 1953-ban nyitotta meg kapuit az intézmény, de maga az épület 1867-ben épült, ezért már nem felel meg a mai kor követelményeinek.Botka László polgármester megnyitó beszédében elmondta, a beruházás célja, hogy a 30 férőhelyes bölcsőde műszakilag és energetikailag gazdaságosan üzemeltethetővé vált. A felújítási munkálatok fókuszában a homlokzati és födém hőszigetelés, nyílászáró csere, akadálymentesítés és burkolatcsere állt, de kisebb épületszerkezeti változtatások is történtek összesen 45 millió forint értékben, amelyből 3 milliós forrást az önkormányzat biztosított saját erőként. A város 15 bölcsődéjébe közel ezer kicsi jár, és büszkén állíthatjuk, hogy Szeged a legkorszrűbb oktatási intézményrendszerrel rendelkező nagyváros ma Magyarországon – mondta a polgármester.

A nemrégiben átadott Cső utcai Bölcsöde után az alsóvárosi intézmény a második a felújított épületek sorában, de rövidesen az Agyagos utcai és a szentmihálytelki bölcsődék is megújulnak. Az 1 milliárdos korszerűsítési program jövőre is folytatódik: 2018-ban két intézményt, a Siha közi és Gyík utcai bölcsődét újítja fel a város.

Sebestyén József a körzet egyéni önkormányzati képviselője megköszönte a szülők és a pedagógusok türelmét, hiszen a kicsiknek a Siha közi bölcsibe kellett járniuk a felújítás ideje alatt. Köszönet illeti e kivitelezőket is, mert teljesen új épületet varázsoltak a régi intézményből. Joób Márton, az önkormányzat Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottságnak elnöke pedig köszöntőjében arra emlékeztetett, hogy nem véletlenül kapta meg Szeged a családbarát település címét, hiszen itt komoly figyelmet kapnak a családok, az oktatási intézményekre a lehetőségekhez képest sokat fordít az önkormányzat. Az ünnepélyes szalagátvágás után a pedagógusok körbevezették a vendégeket az épületen, utána a gyekek vették birtokba a felújított épületet.


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük