Tippelje meg mit adott át Botka Szegeden? Segítünk, nem stadiont!


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Szeged példája országos példa lehetne.

Három hónapja kezdték a közel 130 éves épület felújítását, és a kivitelezők határidőre elkészültek a beruházással. 1953-ban nyitotta meg kapuit az intézmény, de maga az épület 1867-ben épült, ezért már nem felel meg a mai kor követelményeinek.

Botka László polgármester megnyitó beszédében elmondta, a beruházás célja, hogy a 30 férőhelyes bölcsőde műszakilag és energetikailag gazdaságosan üzemeltethetővé vált. A felújítási munkálatok fókuszában a homlokzati és födém hőszigetelés, nyílászáró csere, akadálymentesítés és burkolatcsere állt, de kisebb épületszerkezeti változtatások is történtek összesen 45 millió forint értékben, amelyből 3 milliós forrást az önkormányzat biztosított saját erőként. A város 15 bölcsődéjébe közel ezer kicsi jár, és büszkén állíthatjuk, hogy Szeged a legkorszrűbb oktatási intézményrendszerrel rendelkező nagyváros ma Magyarországon – mondta a polgármester.

A nemrégiben átadott Cső utcai Bölcsöde után az alsóvárosi intézmény a második a felújított épületek sorában, de rövidesen az Agyagos utcai és a szentmihálytelki bölcsődék is megújulnak. Az 1 milliárdos korszerűsítési program jövőre is folytatódik: 2018-ban két intézményt, a Siha közi és Gyík utcai bölcsődét újítja fel a város.

Sebestyén József a körzet egyéni önkormányzati képviselője megköszönte a szülők és a pedagógusok türelmét, hiszen a kicsiknek a Siha közi bölcsibe kellett járniuk a felújítás ideje alatt. Köszönet illeti e kivitelezőket is, mert teljesen új épületet varázsoltak a régi intézményből. Joób Márton, az önkormányzat Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottságnak elnöke pedig köszöntőjében arra emlékeztetett, hogy nem véletlenül kapta meg Szeged a családbarát település címét, hiszen itt komoly figyelmet kapnak a családok, az oktatási intézményekre a lehetőségekhez képest sokat fordít az önkormányzat. Az ünnepélyes szalagátvágás után a pedagógusok körbevezették a vendégeket az épületen, utána a gyekek vették birtokba a felújított épületet.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük