Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az LMP által szervezett Ökopolisz Szabadegyetemen megrendezésre került vitán Torzsa Sándor a Societas – Baloldali Ifjúsági Mozgalom elnöke megmondta a tutit, amivel nagyon nehezen fog vitatkozni bármelyik jobbikos, még akkor is ha a város minden négyzetméterén óriásplakátokkal bizonygatják, ők bizony ellenzékiek.

Torzsa ugyanis az Ökopolisznál egy ütős gondolatmenettel és egy Vona idézettel tette helyre a jobbikot:

“Játszunk egy kicsit! Kitől van a következő idézet? “A Fidesz a Jobbik programját hajtja végre”. Igen, ezt Vona Gábor mondta, nem egyszer, hanem sokszor elmondta ezt a mondatot. Nos felmerül a kérdés, hogy a generációnk várhat-e változást egy olyan párttól, melynek az elnöke a Fidesz politikájára azt mondja, hogy az olyan mint az övék? Nincsen ebben semmi meglepő, hiszen a Jobbik is csak egy jobboldali párt. Teljesen egyértelmű szerintem, hogy a változás csak balról jöhet.”

Nos igaz, ami igaz a jelentősebb ügyekben a Jobbik és a Fidesz úgy összenőtt, hogy nehéz lesz átpozicionálni a nemzeti radikális pártot nemhogy kormányképes alternatívává, hanem egyáltalán ellenzéki párttá. A Fidesz és a Jobbik egy tőről fakad, Orbán és Vona egy polgári akolból indultak útnak.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: