Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fidesz választási csalást követett el 2010-es plakátkampányával és az MSZP tudni szeretné, melyik fideszes vezető hagyta azt jóvá.

Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, a Fidesz még a Jobbiknál is nagyobb kedvezménnyel kapott plakáthelyeket hét évvel ezelőtt Simicska Lajostól.

Hozzátette: a Fidesz 4700 plakáthelyért mindössze 98 millió forintot fizetett, ez mostani listaáron egymilliárd forint lenne, ráadásul a nagyobbik kormánypárt az elszámolásnál is csalt, mivel alig 36 millió forint plakátköltést vallott be.
Nyakó István azt mondta, a Fidesz 2010-ben választási és költségvetési csalást követett el, rengeteg plakátot helyeztek ki “feketén”, ezzel manipulálták a választások kimenetelét.

A sajtófőnök azt firtatta: kinek az aláírása szerepel az Állami Számvevőszéknek beadott, “hamisított” bevalláson. Ki hagyta jóvá a plakátcsalás-sorozatot? “Orbán Viktor, a bűnszervezet elnöke, Kövér László, a bűnszervezet választmányának elnöke, esetleg Kubatov Gábor (…), aki akkor már pártigazgató volt, vagy esetleg Gyürk András, aki a kampányt vezette?” – kérdezte.

Nyakó István aziránt is érdeklődött, ki alkudta ki Simicska Lajossal a plakáthelyek árát.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: