Milliárdos botrány a rezsibiztos kerületében – egy nap alatt eltűntették az önkormányzat összes megtakarítását


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Hihetetlen történet szemtanúi lehettünk az elmúlt napokban az MSZP csepeli képviselőcsoportja azonnali vizsgálatokat szorgalmaz és a felelősök megnevezését követeli.

Németh Szilárd alapítványának 2 milliárdos állami támogatása után itt az újabb 2 milliárdos botrány Csepelen. A csepeli képviselő-testület szerda esti képviselő-testületi ülésén kiderült, hogy az elmúlt években csak papíron létezett kétmilliárd forintnyi megtakarítása a kerületnek. Borbély Lénárd polgármester a hibát elismerte, az önkormányzat pénzügyi vezetőjét menesztette, és vizsgálatot ígért.

Világos azonban, hogy ennyivel nem zárulhat le ez a példátlan eset. Ahol ugyanis milliárdok egyik napról a másikra csak úgy eltűnhetnek, ott súlyos kérdések merülnek fel.

Az MSZP képviselői az elmúlt években többször figyelmeztették az önkormányzat fideszes vezetőit a belső ellenőrzés hiányának, illetve hiányosságainak veszélyeire, ám hiába. Kérdés, hogy miért nem tett az elmúlt években lényegében semmit Borbély Lénárd és a fideszes városvezetés az önkormányzat pénzügyi működésének ellenőrzéséért?

Borbély Lénárd a képviselő-testület előtt azt mondta, a pénzügyi ágazatvezető személyesen vele közölte, hogy miben és hol hibázott, majd felmondott. A polgármester a felmondást elfogadta, ugyanakkor vizsgálatot rendelt el a hiba okának felderítésére. Ha a pénzügyi vezető valóban tudja, hol hibázott, miért kell azt keresni, vagy ha mégsem tudják, akkor miért kellett azonnal távoznia?

Egy kicsit sem érzi felelősnek magát Borbély Lénárd, illetve a fideszes városvezetés a történtekért? Nem gondolja, hogy Csepel választott vezetőjeként, a mindenkori költségvetés aláírójaként politikailag felelősséggel tartozik az önkormányzat pénzügyeiért?A felmerült kérdések megnyugtató tisztázása érdekében az MSZP rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívását kezdeményezi július elejére, az ülésen pedig kezdeményezni fogja egy ellenzéki többségű, ellenzéki vezetésű vizsgálóbizottság felállítását, az ugyanis a politikai vicc kategóriájába tartozik, hogy jelenleg a városvezetés vizsgálja ki a saját maga által elkövetett hibákat és a saját felelősségét.

A vizsgálóbizottság munkájának így nem csak a már megismert, és az esetleg még nem ismert pénzügyi működési hibákra, hanem az önkormányzati vezetés politikai felelősségének megállapítására is ki kell terjednie. Amennyiben a fideszes városvezetés a bizottság felállításához nem járul hozzá, az újabb, a fentieknél is súlyosabb kérdéseket vet fel az önkormányzat pénzügyi gazdálkodását illetően.

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük