Gyalázat, hogy mennyire le*zarja a fiatalokat a Fidesz – utcára mentek a szoci fiatalok


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

0 ez szimbolizálja mindazt, amit a Fidesz a magyar fiatalokért eddig megtett.

0 Ft. Ennyivel emelkedtek a Fidesz kormányzása alatt a hallgatói ösztöndíjak.

Erre a tényre hívta fel a figyelmet tegnap délután a Societas- Baloldali Ifjúsági Mozgalom a 0 Km kőnél egy utcai élőképpel. A Societas elfogadhatatlanak tartja, hogy a Fidesz 7 éve van kormányon és ez alatt a 7 év alatt egyetlen egy olyan év sem volt, amikor emelkedtek volna a hallgatói ösztöndíjak normatívái.

Elképesztő tény az is, hogy utoljára az MSZP emelte a felsőoktatásba járók elismerését. Világos üzenet ez a generációnknak: a fiatalok semennyire sem számíthatnak a Fideszre.

Sajnos ebben semmi meglepő nincsen, hiszen a jobboldal által épített munkaalapú társadalomban nem érték a tudás. Mi, baloldaliak azonban a tudásalapú társadalomban hiszünk. Tudjuk, hogy Magyarország jövője a jó oktatás, melynek elengedhetetlen része egy színvonalas ösztöndíjrendszer. Minden kutatás alátámasztja, hogy a magyarországi ösztöndíjak nevetségesen alacsonyak, ráadásul a fiatalok anyagi helyzete lesújtóan rossz.

Az Eurostat adatai alapján elmondhatóvá vált, hogy a romániai fiatalok helyzete mára jobb, mint a magyarországi társaiké. Nem kérdés a Societas számára, hogy az ösztöndíjaknak emelkedniük kel, azonban a Fidesz 2018-ban sem tervezi ennek a tarthatatlan helyzetnek a megoldását, hiszen az elfogadott jövő évi költségvetésben sem szerepel ösztöndíjemelés.Véleményünk szerint ezzel a jobboldali kormány világossá tette generációnknak a helyzetet: csak akkor lesz változás ha 2018-ban a baloldal alakít kormányt. A Societas azt üzeni a hallgatóknak, hogy tartsanak ki, már kevesebb, mint egy év van csak hátra a Botka-kormány megalakulásáig!


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük