Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

0 ez szimbolizálja mindazt, amit a Fidesz a magyar fiatalokért eddig megtett.

0 Ft. Ennyivel emelkedtek a Fidesz kormányzása alatt a hallgatói ösztöndíjak.

Erre a tényre hívta fel a figyelmet tegnap délután a Societas- Baloldali Ifjúsági Mozgalom a 0 Km kőnél egy utcai élőképpel. A Societas elfogadhatatlanak tartja, hogy a Fidesz 7 éve van kormányon és ez alatt a 7 év alatt egyetlen egy olyan év sem volt, amikor emelkedtek volna a hallgatói ösztöndíjak normatívái.

Elképesztő tény az is, hogy utoljára az MSZP emelte a felsőoktatásba járók elismerését. Világos üzenet ez a generációnknak: a fiatalok semennyire sem számíthatnak a Fideszre.

Sajnos ebben semmi meglepő nincsen, hiszen a jobboldal által épített munkaalapú társadalomban nem érték a tudás. Mi, baloldaliak azonban a tudásalapú társadalomban hiszünk. Tudjuk, hogy Magyarország jövője a jó oktatás, melynek elengedhetetlen része egy színvonalas ösztöndíjrendszer. Minden kutatás alátámasztja, hogy a magyarországi ösztöndíjak nevetségesen alacsonyak, ráadásul a fiatalok anyagi helyzete lesújtóan rossz.

Az Eurostat adatai alapján elmondhatóvá vált, hogy a romániai fiatalok helyzete mára jobb, mint a magyarországi társaiké. Nem kérdés a Societas számára, hogy az ösztöndíjaknak emelkedniük kel, azonban a Fidesz 2018-ban sem tervezi ennek a tarthatatlan helyzetnek a megoldását, hiszen az elfogadott jövő évi költségvetésben sem szerepel ösztöndíjemelés.

Véleményünk szerint ezzel a jobboldali kormány világossá tette generációnknak a helyzetet: csak akkor lesz változás ha 2018-ban a baloldal alakít kormányt. A Societas azt üzeni a hallgatóknak, hogy tartsanak ki, már kevesebb, mint egy év van csak hátra a Botka-kormány megalakulásáig!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Sokkoló adatokat hozott nyílvánosságra a G7

„A 2010/2011-es tanévben még csak 2117 magyar diák járt osztrák közoktatásba, a 2021/2022-es tanévre 10646 főre nőtt a számuk. Csak a tavalyi évben 1367...

Nem akárkivel fog tárgyalni Dobrev Klára – részletek a csúcstalálkozóról

Egyre komolyabban veszik nemzetközi szinten is a Dobrev Klára által vezetett árnyékkormányt. A párt nem titkolt célja a találkozóval, hogy erősebbre fűzze a nyugati...

Baloldali fiatalok: Végre valamiben Európa-rekorder Magyarország

Az MSZP társult ifjúsági szervezete a Societas kőkemény kritikát mondott a kormány gazdaságpolitikájáról. A baloldali fiatalok szerint: Már egy jóideje, hogy Európa szívében, a boltokban...