Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A szocialista politikus nyílt levélben fejtette ki a véleményét

Tisztelt Elnök Úr!

A parlamentben személyesen sokszor jeleztem az elmúlt hetekben, hogy sürgős beavatkozásra van szükség az uniós források felhasználásával és az aktuális kifizetési kötelezettségekkel kapcsolatban.

Gazdák tömegei panaszkodnak a különböző internetes portálokon, rendezvényeken az elmaradt támogatások miatt.

Elkeseredésükben csak olaj a tűzre, hogy a rájuk ömlő kormányzati propaganda szerint minden a legnagyobb rendben van, holott ennek pont az ellenkezője az igaz.

Annak ellenére, hogy egy hét van a június 30-i végső határidőig, még mindig sok tízmilliárd forinton ül az államkincstár, ahelyett, hogy a gazdák gázolajat és növényvédő szert vennének a kiutalt pénzből.

Ezek után megnéztem a MAGOSZ honlapján, hogy ezekkel a problémákkal kapcsolatban milyen lépéseket tett a szervezet.

Szomorúan állapítottam, meg, hogy sem a hírekben, sem a dokumentumokban nem láttam semmilyen nyomát az intézkedésüknek, ellenben több hír is foglalkozik a közelgő kamarai választásokkal. Ebből is látszik, hogy önöket kizárólag a hatalom megtartása, a jól fizető állások megmaradása érdekli.
Ugyanakkor egy szó sincs leírva a termelők gondjairól, de a 2005. februári gazdatüntetés dokumentumai még ma is megtalálhatók honlapjukon.

Tisztelt Elnök Úr!

Le kellene porolni az akkori követeléseket, mert ma sokkal aktuálisabbak, mint valaha. Önök 2005-ben, egy évvel az uniós csatlakozás után traktorokkal vonultak a Kossuth térre, mert február elején nem érkeztek meg az aktuális támogatások. A határidő akkor is június 30. volt.

Vajon mi változott, hiszen az akkor még harcos MAGOSZ a gazdák érdekeiért kiállt a kormánnyal szemben, most viszont a kormányt védi a gazdákkal szemben. Ehhez elég volt néhány közjogi funkció a vezetőknek, és persze az, hogy igazi érdekvédőket eltávolítsák maguk közül. Pálfordulásuk, árulásuk azért veszélyes, mert ugyan az emberek félnek a hatalomtól, félnek a szankcióktól, de a falnál tovább nem tudnak hátrálni.

Elnök Úr!

Talán vissza kellene mászni arra a bizonyos 2005-ös pótkocsira, és kézbe kellene venni újra a mikrofont. Bőven lenne mondanivalója. Mert a gazdák most a falhoz lettek állítva.

Ha pedig valamiért eldugultak a belső információs csatornáik, és nem jutnak el önökhöz a gazdák panaszai, ideje lenne azokat a csöveket kitisztítani. (Az árpa aratása megkezdődött, a terméskilátások lényegesen rosszabbak, mint tavaly, ezért is lenne fontos, hogy a támogatások végre megérkezzenek.)

Felszólítom Önt, hogy álljanak végre a gazdák oldalára, és követeljék a jogos jussukat!

Követeljék azt, hogy a kormány tegyen már végre rendet a szétrombolt kifizető ügynökség háza táján.

Követeljék, hogy a csókosoknak bérbe adott állami földek használatát ellenőrizzék, vegyék el a vállalásokat nem teljesítőktől a jogosultságot, és adják oda a valódi, helyben lakó gazdálkodóknak!

Tegnap hatalmas jégverések voltak az országban, ezzel kapcsolatban sok termelő került lehetetlen helyzetbe. Nekik azonnali segítséget kell nyújtaniuk!

Természetesen lehet a levelemre a kormányra jellemző pökhendi módon mellébeszélni, de attól a gondok nem múlnak el.

Mondandóm alátámasztására mellékelek egy linket, ahol a termelők a támogatásokkal kapcsolatban fejtik ki álláspontjukat:
https://www.agroinform.hu/forum/Agrartamogatasok-kifizetese/t223

Érdemes elolvasni, a gazdáknak talán hisznek.

Tisztelettel:

Gőgös Zoltán
az MSZP elnökhelyettese


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: