Csattant: Gőgös Zoltán nekiment a Fidesz fiókszervezetének a gazdák érdekében


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A szocialista politikus nyílt levélben fejtette ki a véleményét

Tisztelt Elnök Úr!

A parlamentben személyesen sokszor jeleztem az elmúlt hetekben, hogy sürgős beavatkozásra van szükség az uniós források felhasználásával és az aktuális kifizetési kötelezettségekkel kapcsolatban.

Gazdák tömegei panaszkodnak a különböző internetes portálokon, rendezvényeken az elmaradt támogatások miatt.

Elkeseredésükben csak olaj a tűzre, hogy a rájuk ömlő kormányzati propaganda szerint minden a legnagyobb rendben van, holott ennek pont az ellenkezője az igaz.

Annak ellenére, hogy egy hét van a június 30-i végső határidőig, még mindig sok tízmilliárd forinton ül az államkincstár, ahelyett, hogy a gazdák gázolajat és növényvédő szert vennének a kiutalt pénzből.Ezek után megnéztem a MAGOSZ honlapján, hogy ezekkel a problémákkal kapcsolatban milyen lépéseket tett a szervezet.

Szomorúan állapítottam, meg, hogy sem a hírekben, sem a dokumentumokban nem láttam semmilyen nyomát az intézkedésüknek, ellenben több hír is foglalkozik a közelgő kamarai választásokkal. Ebből is látszik, hogy önöket kizárólag a hatalom megtartása, a jól fizető állások megmaradása érdekli.
Ugyanakkor egy szó sincs leírva a termelők gondjairól, de a 2005. februári gazdatüntetés dokumentumai még ma is megtalálhatók honlapjukon.

Tisztelt Elnök Úr!

Le kellene porolni az akkori követeléseket, mert ma sokkal aktuálisabbak, mint valaha. Önök 2005-ben, egy évvel az uniós csatlakozás után traktorokkal vonultak a Kossuth térre, mert február elején nem érkeztek meg az aktuális támogatások. A határidő akkor is június 30. volt.

Vajon mi változott, hiszen az akkor még harcos MAGOSZ a gazdák érdekeiért kiállt a kormánnyal szemben, most viszont a kormányt védi a gazdákkal szemben. Ehhez elég volt néhány közjogi funkció a vezetőknek, és persze az, hogy igazi érdekvédőket eltávolítsák maguk közül. Pálfordulásuk, árulásuk azért veszélyes, mert ugyan az emberek félnek a hatalomtól, félnek a szankcióktól, de a falnál tovább nem tudnak hátrálni.

Elnök Úr!

Talán vissza kellene mászni arra a bizonyos 2005-ös pótkocsira, és kézbe kellene venni újra a mikrofont. Bőven lenne mondanivalója. Mert a gazdák most a falhoz lettek állítva.

Ha pedig valamiért eldugultak a belső információs csatornáik, és nem jutnak el önökhöz a gazdák panaszai, ideje lenne azokat a csöveket kitisztítani. (Az árpa aratása megkezdődött, a terméskilátások lényegesen rosszabbak, mint tavaly, ezért is lenne fontos, hogy a támogatások végre megérkezzenek.)

Felszólítom Önt, hogy álljanak végre a gazdák oldalára, és követeljék a jogos jussukat!

Követeljék azt, hogy a kormány tegyen már végre rendet a szétrombolt kifizető ügynökség háza táján.

Követeljék, hogy a csókosoknak bérbe adott állami földek használatát ellenőrizzék, vegyék el a vállalásokat nem teljesítőktől a jogosultságot, és adják oda a valódi, helyben lakó gazdálkodóknak!

Tegnap hatalmas jégverések voltak az országban, ezzel kapcsolatban sok termelő került lehetetlen helyzetbe. Nekik azonnali segítséget kell nyújtaniuk!

Természetesen lehet a levelemre a kormányra jellemző pökhendi módon mellébeszélni, de attól a gondok nem múlnak el.

Mondandóm alátámasztására mellékelek egy linket, ahol a termelők a támogatásokkal kapcsolatban fejtik ki álláspontjukat:

Agrártámogatások kifizetése – Fórum – Mezőgazdasági közösség – Agroinform.hu

Mezőgazdasági fórum, közösség, értékes információk elsőkézből, gazdákról itt: Agroinform.com

Érdemes elolvasni, a gazdáknak talán hisznek.

Tisztelettel:

Gőgös Zoltán
az MSZP elnökhelyettese


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük