Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Merénylet készülhetett a magyar miniszterelnök ellen. Legalábbis Bástya elvtárs figyelt…

A Magyar Idők ismét elővette az Orbán elleni merénylettervet. Különös információt tett közzé pénteken a kormányhoz közel álló Magyar Idők. Azt írják, emberölés előkészületével gyanúsították meg M. Pétert, akit társával, R. Gyulával együtt másfél éve fogott el a Terrorelhárítási Központ (TEK), és akik belügyi vezetők akkori közlése szerint a miniszterelnök elleni merényletre készülhettek. – írja a népszava.

A 63 éves M. Péter kirendelt védője, Pintér András – megerősítve a kormány érdekeit néző, mindig jól értesült lap információját – azt mondta: a gyanúsítás rablógyilkosság előkészületéről szól.

Ez meglehetősen abszurd, mert aligha feltételezhető, hogy politikai gyilkosságot anyagi haszonszerzés céljából kívánjon elkövetni bárki is. A lapban az ügyvéd nem is fejti ki, pontosan mi áll a gyanúsításban.

Az ügyvéd szerint védence tagadja, hogy merényletre készültek volna.

Ismert, hogy a két férfi elfogása után Pintér Sándor belügyminiszter és Tasnádi László akkori rendészeti államtitkár egy sajtótájékoztatón elmondta: az elfogottak egy kormánytag ellen készültek merényletre. A Blikk írta meg elsőként, hogy a miniszterelnök lehetett a célpont.

A kormánypropagandista lap úgy tudja, a házkutatások során a szándékot bizonyító feljegyzések kerültek elő, ám ennek ellenére még nem szerepel a gyanúsítások között a merényletterv.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: