Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mindenki azt mondta itt nincs keresnivalója a baloldalnak. Évek óta halljuk, hogy lehetetlen ez annyira jobboldali terep, amelyet szinte lehetetlen megváltoztatni. Míg más hasonló szervezetek csak sajtótájékoztatókat tartanak és papolnak, van olyan szervezet amely cselekszik és tesz.

Mégis a Societas – Baloldali Ifjúsági Mozgalom az MSZP társult ifjúsági szervezete sorra alakítja az új alapszervezetteit. Egyre több fiatal csatlakozik a szocialista fiatalokhoz.

Ameddig azt gondoljuk, hogy a fiatalok a Jobbikot választják egy baloldali szervezet a Societas olyan sikereket ér el, amelyet régen láttunk a baloldalon. Torzsa Sándor a szervezet elnöke számolt be facebookon arról, hogy az elmúlt időszakban alig pár hét alatt a Societas országos hálózata ismét 4 új alapszervezettel bővült. Balassagyarmat, Újszász, Esztergom után Pesterzsébeten kezdi meg működését a Societas.

A baloldali fiatalok olyan igazolásokkal büszkélkedhetnek, mint a jobbikos vezetésű Tapolca, amiről mindenki azt mondta, lehetetlen hogy baloldali ifjúsági csoport működjön ott. Úgy tűnik a balos fiatalok a fejükbe vették, hogy felszántják az országot.

Torzsa arról számol be ugyanis közösségi oldalán, hogy „a Societas-Baloldali Ifjúsági Mozgalom frissen megválasztott elnöksége nem rég tartotta alakuló ülését, melyen elfogadta a szervezet hálózatfejlesztési stratégiájának II. ütemét. S Íme az első sikeresen megújított szervezetünk, a balassagyarmati.”

A szervezetfejlesztésen túl a Societas rengeteg munkán is túl van. Nemrég készült el a szervezet programja Generációnk néven, melyet a Societas mellett neves szakmai szervezetek is jegyeznek Minden eddigi időközi választáson támogató szervezetként részt vettek a baloldali fiatalok. Ifjúsági konzultációt tartottak a magyar oktatásról és a földvédelmi népszavazás kapcsán több ezer aláírással támogatták az MSZP kezdeményezését, sikeres gerillakampányt tartottak a kvótanépszavazás kapcsán.

A Kiss Péter szabadegyetem elnevezésű rendezvényükön olyan neves közéleti szereplőket hívtak meg mint Puzsér Róbert vagy Hajós András.

Gratulálunk a baloldali fiataloknak már ráfért a szocialistákra ez a lendület és ez a vehemencia. Fiatalok nélkül ugyanis nem lesz kormányváltás.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: