Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Szia! Hali!

Hol laksz, vagy hol születtél, vagy hol élnek a szüleid?

Csak azért kérdezem, mert ha Békéscsaba, Eger, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Nagykanizsa, Pécs, Salgótarján, Szekszárd, Szolnok, vagy Tatabánya valamelyikéhez van közöd, akkor olvasd tovább! Akkor tutira vágod, hogy kb miről beszélek.
Ezen 11 magyar megyei jogú városban van összesen annyi eladó lakás, az egyik ingatlanportál adatai alapján, amennyi ingatlan ÖSSZárának megfelelő hasznot kivitt 2 (azaz KETTŐ!) fő nyereségként. Az egyik is 5 milliárd forint körüli összeget vitt haza, meg a másik is 5 milliárd forint körüli összeget vitt haza, vagyis az offshore cége révén Luxemburg környékére.

5 milliárd! Tudod mennyi az? 5 ezer millió forint. Egy 2 szobás, minimum 50 négyzetméteres lakás a fenti városokban 6-8-10 millió forintért már kapható. Max 10-ből már kijön bármelyikben.

Azaz a Pénztáros Lőrinc is elvitt a városodból 500 db lakást, meg a Vajna Timi párja is elvitt 500 db lakást. Alsó hangon.
Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de egy 2 szobás, 50 négyzetméteres, hát nem egy luxus, de sokaknak még ez is csak egy vágyálom. Akiknek meg az összejött, azok meg azt mondják: “Fiam! Egész életünk munkája ez a lakás!” Nem egy ember, nem egy házaspár, hanem olykor egy egész család egész életének munkájával hozzák össze azt az 1 db lakást, amiből 500-500 darabot most a két nemFideszközeli nemOligarcha elkönyvelt családi nyereségként.

A középiskolai matek tanárnőm azt kérdezte mindig az osztálytól, ha megdöbbentünk egy-egy példán: “Nem tudom,. hogy érthető, amit felírtam?”

Engem, most a számok megdöbbentettek. Pedig foglalkoztam korábban önkormányzati képviselőként települési szintű költségvetéssel, utána országgyűlési képviselőként a központi költségvetéssel. Mégis, ennek a két “kishalnak” a gyarapodása, s annak mértéke most meglepett. És ez csak annyi, amit nyilvánosan kivettek.

500 – 500 család egész életének az eredménye, a munkája, a szenvedése, a kuporgatása, a spórolása, a túlműszakja, a másod- és harmadállása. Ezer magyar család lemondásai, félretett pénzei, hiteltörlesztései, csekkjei. Ezerszer elmondott: “idén sincs pénz új kabátra, drágám”, ezerszer “idén sem tudunk elmenni még a Balatonhoz sem, gyerekek”, ezerszer “ugye jó lesz a paprikás krumpli ma is?”. És ez csak 2 fickó és csak idén.

Kettő fő, kettő család VS 1.000 magyar család? 2 > 1.000? Kettő kontra ezer?
És akkor még nagyvonalúan számoltunk.

De, remélem elszámolunk!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: