Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagyon szúrja a szemét a hatalomnak a legnagyobb elérésű magyar csatorna az RTL Klub függetlensége. Naná, hiszen ameddig a médiapiacon vannak ilyen erős csatornák, hiába teszik rá ragacsos mancsukat a TV2-re, vagy silányítják egy Fidesz taggyűlés szintjére a közszolgálati csatornákat, a kutya sem nézi őket.

Az RTL Magyarország vezérigazgatója interjúnkban azt mondja, az elmúlt években ugyan szinte minden külföldi hátterű médiapiaci szereplő kivonult Magyarországról, és feltételezhetően lesznek még próbálkozások az RTL ellen is, de a tulajdonos elkötelezett Magyarország mellett. Úgy gondolja, a Médiatanács egyes lépéseiről nehéz nem azt gondolni, hogy azokkal a tévétársaságnak akarnak keresztbe tenni.

Próbálkozás többször is volt az RTL Klub fevásárlására, de tulajdonosuk, a Bertelsmann megerősítette szándékát: Magyarországon kíván maradni – nyilakozta a csatorna vezérigazgatója, Vidus Gabriella a 24.hu-nak. „Próbálkozás volt, igen, lehet, hogy lesz is, de eladási szándék nincs” – tette hozzá.

Riasztó, hogy korábban Simicska Lajos egy interjúban arról beszélt, hogy 2014-ben egy Orbán Viktorral folytatott beszélgetés során egy új médiapolitikai tervet vázolt fel neki a miniszterelnök. 

Simicska állítása szerint az RTL Klub megvásárlása, majd megszüntetése volt a cél, mindezt az orosz Roszatom segítségével.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Friss részletek derültek a műtőasztalon meghalt nő ügyében: összecserélhettek két üveget

Műtősök és egy szakorvos ellen emeltek vádat Baranyában, mivel sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták át egy beteg feltárt hasüregét a műtőben. A szigetvári kórházban történt a...

Az MSZP szerint a kormány a háziorvosokat kezte el terrorizálni

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy háziorvosokat vegzáljanak, bírsággal és a működési engedélyük visszavonásával fenyegessenek azért, mert nem hajlandóak önként vállalni az új ügyeleti rendszerben...

Drága árat fizethet: Orbán véletlen elszólta magát

Orbán Viktor a mostani brüsszeli EU-csúcson ismét szabad utat engedett az Oroszország elleni szankcióknak, hiszen ő is támogatta az Európai Tanács újabb szankciókat előkészítő...