“Próbálták megvenni az RTL-t” – kormányközeli lehet a legnagyobb magyar TV csatorna is?


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nagyon szúrja a szemét a hatalomnak a legnagyobb elérésű magyar csatorna az RTL Klub függetlensége. Naná, hiszen ameddig a médiapiacon vannak ilyen erős csatornák, hiába teszik rá ragacsos mancsukat a TV2-re, vagy silányítják egy Fidesz taggyűlés szintjére a közszolgálati csatornákat, a kutya sem nézi őket.

Az RTL Magyarország vezérigazgatója interjúnkban azt mondja, az elmúlt években ugyan szinte minden külföldi hátterű médiapiaci szereplő kivonult Magyarországról, és feltételezhetően lesznek még próbálkozások az RTL ellen is, de a tulajdonos elkötelezett Magyarország mellett. Úgy gondolja, a Médiatanács egyes lépéseiről nehéz nem azt gondolni, hogy azokkal a tévétársaságnak akarnak keresztbe tenni.

Próbálkozás többször is volt az RTL Klub fevásárlására, de tulajdonosuk, a Bertelsmann megerősítette szándékát: Magyarországon kíván maradni – nyilakozta a csatorna vezérigazgatója, Vidus Gabriella a 24.hu-nak. “Próbálkozás volt, igen, lehet, hogy lesz is, de eladási szándék nincs” – tette hozzá.Riasztó, hogy korábban Simicska Lajos egy interjúban arról beszélt, hogy 2014-ben egy Orbán Viktorral folytatott beszélgetés során egy új médiapolitikai tervet vázolt fel neki a miniszterelnök. 

Simicska állítása szerint az RTL Klub megvásárlása, majd megszüntetése volt a cél, mindezt az orosz Roszatom segítségével.

 


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük