Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagyon szúrja a szemét a hatalomnak a legnagyobb elérésű magyar csatorna az RTL Klub függetlensége. Naná, hiszen ameddig a médiapiacon vannak ilyen erős csatornák, hiába teszik rá ragacsos mancsukat a TV2-re, vagy silányítják egy Fidesz taggyűlés szintjére a közszolgálati csatornákat, a kutya sem nézi őket.

Az RTL Magyarország vezérigazgatója interjúnkban azt mondja, az elmúlt években ugyan szinte minden külföldi hátterű médiapiaci szereplő kivonult Magyarországról, és feltételezhetően lesznek még próbálkozások az RTL ellen is, de a tulajdonos elkötelezett Magyarország mellett. Úgy gondolja, a Médiatanács egyes lépéseiről nehéz nem azt gondolni, hogy azokkal a tévétársaságnak akarnak keresztbe tenni.

Próbálkozás többször is volt az RTL Klub fevásárlására, de tulajdonosuk, a Bertelsmann megerősítette szándékát: Magyarországon kíván maradni – nyilakozta a csatorna vezérigazgatója, Vidus Gabriella a 24.hu-nak. “Próbálkozás volt, igen, lehet, hogy lesz is, de eladási szándék nincs” – tette hozzá.

Riasztó, hogy korábban Simicska Lajos egy interjúban arról beszélt, hogy 2014-ben egy Orbán Viktorral folytatott beszélgetés során egy új médiapolitikai tervet vázolt fel neki a miniszterelnök. 

Simicska állítása szerint az RTL Klub megvásárlása, majd megszüntetése volt a cél, mindezt az orosz Roszatom segítségével.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: