“Próbálták megvenni az RTL-t” – kormányközeli lehet a legnagyobb magyar TV csatorna is?


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Nagyon szúrja a szemét a hatalomnak a legnagyobb elérésű magyar csatorna az RTL Klub függetlensége. Naná, hiszen ameddig a médiapiacon vannak ilyen erős csatornák, hiába teszik rá ragacsos mancsukat a TV2-re, vagy silányítják egy Fidesz taggyűlés szintjére a közszolgálati csatornákat, a kutya sem nézi őket.

Az RTL Magyarország vezérigazgatója interjúnkban azt mondja, az elmúlt években ugyan szinte minden külföldi hátterű médiapiaci szereplő kivonult Magyarországról, és feltételezhetően lesznek még próbálkozások az RTL ellen is, de a tulajdonos elkötelezett Magyarország mellett. Úgy gondolja, a Médiatanács egyes lépéseiről nehéz nem azt gondolni, hogy azokkal a tévétársaságnak akarnak keresztbe tenni.

Próbálkozás többször is volt az RTL Klub fevásárlására, de tulajdonosuk, a Bertelsmann megerősítette szándékát: Magyarországon kíván maradni – nyilakozta a csatorna vezérigazgatója, Vidus Gabriella a 24.hu-nak. “Próbálkozás volt, igen, lehet, hogy lesz is, de eladási szándék nincs” – tette hozzá.

Riasztó, hogy korábban Simicska Lajos egy interjúban arról beszélt, hogy 2014-ben egy Orbán Viktorral folytatott beszélgetés során egy új médiapolitikai tervet vázolt fel neki a miniszterelnök. 

Simicska állítása szerint az RTL Klub megvásárlása, majd megszüntetése volt a cél, mindezt az orosz Roszatom segítségével.

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük