Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kunhalmi Ágnes beleállt és feltette azt a kérdést, amelyre mindenki vár már jó ideje. Németh Szilárdnak, a Fidesz alelnökének sürgősen válaszolnia kellene az ellenzéki képviselő felvetéseire. Az alábbiakban olvashatja Kunhalmi Ágnes levelét:

Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, a Fidesz alelnöke, részére
Tisztelt Németh Szilárd Úr!

Nem különösebben nagy meglepetés, hogy ön és én nagyon mást gondolunk a világról. Az sem titok, hogy amit a Fidesz kormányzás címszóval művel, különösen a kommunikáció és a média területén, a tényekként beállított hazugságokkal és manipulatív csúsztatásokkal, a tömegeket hiszterizáló propagandával, a fórumokon előadott gyűlöletprezentációval a mi meggyőződésünk szerint nagyon sok kárt okoz a társadalmunknak.

A gyűlöletkampány legitimálja az erőszakos beszédmódot, a megbélyegzést, a kirekesztés gyakorlatát. Azt a hamis látszatot kelti, hogy az ország problémái nem a kormány rossz döntéseiből és önző céljaiból adódnak, hanem valamifajta külső erő okozza. Azt sugallja, hogy a magyar emberek nem tudják megoldani saját problémáikat, nem rajtuk múlik a boldogulásuk, hanem valaki máson, netán az önök kormányán. Mindkét állítás hazugság.

Veszélyes dolog az erőszak tüzét szítani, mert a jövő generációk életét teszi nehezebbé, és senki nem képes kontrollálni. Elmondhatatlanul nagy felelőtlenség, amit tesznek.

Ezek tükrében még inkább különös, hogy miközben önök a gyűlöletkeltés paravánja mögött próbálják megúszni a kormányzás hiányát, hogy csinálhatnak annyira látványos, átlátszó és bornírt akciót, mint a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia számára tervezett csepeli birkózócsarnok körüli egészen megdöbbentő pénzutalgatás.

Kérem, árulja el: mi indokolja, hogy az ön által elnökölt Magyar Birkózó Szövetség továbbutaljon egy ön által alapított, az ön címére bejegyzett alapítványnak kétmilliárd forintot?

Akárhonnan nézzük, ez minimum felvetheti a pénzmosás gyanúját. Ha nincs más tervük ezzel a pénzzel, mint a csepeli csarnok megépítése, akkor mi értelme átutalni egy alapítványnak? A birkózó szövetség simán ki tudja fizetni a számlákat, és azt is ön vezeti. Ha ez nem felel meg így, akkor mi van a háttérben? Mi a valós cél?

Ez az összeg majdnem ezer ember egy éves fizetése, hazai átlagbérrel számolva. Semmilyen logikus érv nem támasztja alá, hogy egy házialapítványhoz kerüljön, amelyet mellesleg a Fidesz alelnöke alapított. Már az is botrányos volt, ahogy ön birkózó szövetségi elnök lett, de ez a mostani pénzmozgatós akció a szövetség tagjai, sportszerető emberek, edzők, sportolók megvezetésének tűnik. Őket már mindenképp becsapták ezzel az utalgatással.

Ezért arra kérem, hozza nyilvánosságra a döntés hátterét a lehető leghamarabb.

Tisztelettel,

Kunhalmi Ágnes,
a sportért is felelős Kulturális Bizottság alelnöke
országgyűlési képviselő, MSZP


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: