Döbbenet, itt tartunk: Elítélték az MSZP-t felségsértés miatt


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Az MSZP országgyűlési képviselői a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak, ha az Országgyűlés megszavazza a tiszteletdíj-csökkentésüket, amit azért kaptak, mert megsértették a szemléltetés szabályát, a felségsértéssel nem tudunk mit kezdeni – mondta a párt elnökhelyettese kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Gőgös Zoltán – azon 11 szocialista politikus egyike, akikre a döntés vonatkozik – emlékeztetett arra, hogy a CEU melletti tüntetések után az MSZP behozta a parlamentbe a demonstráció két fő szlogenjét, és ezeket lapokon feltartva mutatta be a parlamentben. A képviselők azt mutatták, hogy “Vétó” és “Ne írd alá, János!”Szerinte ennek bemutatásával senkit nem zavartak, a parlament munkáját nem befolyásolták, egy percre nem “állt az élet”. Kövér László házelnök azonban mégis úgy döntött, hogy különböző mértékben megbünteti a 11 képviselőt – tette hozzá.

Gőgös Zoltán azt mondta, ez az ügy nem a pénzbüntetésről, hanem arról szól, hogy a Fidesz nem tűri a nép hangját az Országgyűlésben. “Úgy látszik, hogy az elnök ebből sportot csinál és megpróbálja ellehetetleníteni az ellenzéki képviselők működését” – fogalmazott.

Kitért arra, hogy szerintük súlyos eljárási hiba is történt, ugyanis Hiszékeny Dezsőt is ugyanakkora mértékben, 100 ezer forintos tiszteletdíj-csökkentéssel sújtották, mint azokat a frakciótársait, akik az Áder Jánosnak szóló felszólítást tartották. Hiszékeny Dezső azonban a Vétó felirítú táblát mutatta – mondta, jelezve: ezzel kiderült, az ülésről készült jegyzőkönyv nem volt szabályos.

A Vétó feliratot tartó képviselőket 50 ezer forintra büntette a házelnök.

Az MSZP elnökhelyettese elmondta, a fellebbezéskor jelezték, hogy eljárási hiba történt, és a házelnök most úgy próbálja megoldani a problémát, hogy Hiszékeny Dezső fizetéscsökkentését a parlament nem fogja megszavazni. Ez egy elég sunyi módszer – hangoztatta.
Gőgös Zoltán azt mondta, nem volt arra példa, hogy az Európai Bíróság ne a képviselőknek, ne magánembereknek adott volna igazat, amikor a szólásszabadság korlátozásáról volt szó.

Jelezte, ezekkel az eszközökkel a jövőben is élni fognak. Nem fog megfélemlíteni senki bennünket azzal, hogy 100 ezer forintra büntet bennünket – hangoztatta.


Az Országgyűlés kedden határoz arról, helyben hagyja-e a tiszteletdíj-csökkentésre vonatkozó döntést. A tiszteletdíj-csökkentés Gőgös Zoltán és Hiszékeny Dezső mellett Józsa Istvánra, Szabó Sándorra, Szakács Lászlóra, Teleki Lászlóra, Tukacs Istvánra, Bangóné Borbély Ildikóra, Heringes Anitára, Horváth Imrére és Korózs Lajosra vonatkozik.


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük