Már két éve tudjuk, ki Orbán svájci bankárja – így egyengeti Orbán útját


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Két éve ismerjük a nevét a szürke eminenciásnak, aki valahogy azóta is őrzi a pozícióját és a mai napig Magyarország berni nagyköveteként funkcionál.

A Vasárnapi Hírek terjedelmes cikket közölt Nagy Istvánról, Magyarország svájci nagykövetéről, akinek hazánk többi nagykövetével szemben igenis szabad világpolgárnak lennie.

A lap szerint Magyarország berni követét nagy titokzatosság veszi körül, ami még különösebb fénytörésbe helyezi Orbán Viktor gyakori svájci kiruccanásait. Nagy István nagykövet hivatalos életrajzát hiába kerestük a nyilvános fórumokon, pedig még az őt ismerő beszélgetőpartnereink számára is van néhány fehér folt az előéletében. És ezeket a foltokat a külügy sem hajlandó „kiszínezni”. „A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi törvény szerint a kormánytisztviselőnek közszolgálati vagy egyéb önéletrajza nem minősül közérdekből nyilvános adatnak, így nem áll módunkban azt elküldeni”, rázta le lapunkat lakonikusan a tárcaírja VH.

Ugyanakkor mindeme titokzatosság ellenére is elég sok mindent sikerült összeszedniük az ötvenhatos emigránsok gyermekeként fiatalon Amerikába települt veterán bankárról.

A hetvenéves nagykövet pályája csúcsának nyilvánvalóan az számított, amikor (2005 és 2012 között) a libanoni Audi Bank svájci leányvállalatának ügyvezető igazgatójaként tevékenykedett. De Stephen I. Nagy már közvetlenül a rendszerváltozás után jó kapcsolatba került a lap és informátorai szerint Orbánnal, nota bene azon a Kékessy Dezsőn keresztül, akinek személyében az első Orbán-kormány párizsi nagykövetét, Orbánné tokaji üzlettársát, illetve Orbánék a 2002-es bukta után is jótevőlegesen kitartó hívét tisztelhetjük.

A cikk hosszan fejtegeti még Orbán egy időben ugyancsak besűrűsödött libanoni útjait s Mr. Arábia (Stephen I. Nagy) egyéb természetű ügyeit is, bezárólag az erdélyi gyerekek Zürichben fellépő kórusáig, s a 13 órás orbáni vonatozásig.

Mindez persze egyfelől lehet színtiszta spekuláció, bizonyos tények mérsékelt jóindulattal eszközölt csoportosítása, de kétségtelen, hogy a Ouaestor-panama fényében különleges megvilágítást kap, hiszen mindkét kapcsolat a 1990-es évek elejére nyúlik vissza. Emlékszik-e valaki a Fidesz 1994-es, Omega zenekarral közös plakátjaira, ahol a hatalmas Quaestor-felirat alatt Kóbor János pózol a párt valamelyik vezető figurájával? Ez persze csak kis színes adalék, lényegesnek és módfelett tanulságosnak az tűnik, hogy mindez a kilencvenes évek legelejére datálható.Magyarul Orbán nem sokat lacafacázott, a gyújtó hevületű Hősök terei beszéd egy délutános kaland volt csupán. Ő a rendszerváltozás hajnalán már serényen hozzákezdett a gyűjtéshez. Így lett a budija mellett is stadion, s így lett nekünk Quaestor-botrány meg trafikmutyi, meg az összes többi gyalázat. – adja hírül a Magyar Narancs


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük