Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mondhatnánk, hogy a magyar kormány törekvése arra, hogy megállítsa Brüsszelt fordítva sült el, amolyan klasszikus Robin Hood módjára.

Azonban nem Brüsszel állította meg Kövér Lászlót, hanem éppen a strasbourgi bíróság.

Kövér László egész egyszerűen nem képes megérteni azt, hogy a magyar parlament, bármennyire is kiüresítették a narancsos hatalom képviselői, még mindig nem a Fidesz választmányi ülése ahol bármit meg lehet tenni. Sikerült a Fidesznek egy igazi tahót a házelnöki székbe ültetnie, aki az alapvető törvényi tételeket sem képes betartani, nemhogy a pártatlan ülésvezetés kritériumait.

Most az Emberi Jogok Európai Bírósága kimondta Magyarország megsértette a Párbeszéd Magyarországért (PM) négy korábbi képviselője, valamint az LMP két volt és egy jelenlegi képviselője szabad véleménynyilvánítási jogát azzal, hogy 2013-ban az Országgyűlés különböző ügyekben megbírságolta őket.

A hvg.hu beszámolója szerint – A strasbourgi székhelyű törvényszék 2014 szeptemberében első fokon már kimondta, hogy sérült a PM-es Karácsony Gergely, Szilágyi Péter, Dorosz Dávid és Szabó Rebeka, illetve az LMP-s Szél Bernadett, Osztolykán Ágnes és Lengyel Szilvia szabad véleménynyilvánítási joga, s ezért kártérítést ítélt meg nekik. A bíróság vagyoni kárként értelmezte a házelnök által kirótt büntetéseket, ezeket kell visszafizetni nekik, emellett 12 ezer euró költségtérítést is megítéltek nekik.

Az ügyet a magyar állam fellebbezése nyomán végül a másodfokú tanács elé utalta a bíróság.

Az EJEB fellebbviteli fóruma keddi jogerős ítéletében helyben hagyta a korábbi döntést és megállapította, hogy a bírságolással a magyar hatóságok megsértették az Emberi Jogok Európai Egyezményének a véleménynyilvánítás szabadságáról szóló 10. cikkét.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: