Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fidesz legyőzhető és az ország egy jobb irányba fordítható. Egész egyszerűen a fülkeforradalom felfalja saját gyermekeit.

Budapesten esett a Fidesz támogatottsága az ellenzéki pártok már fölényesen vezetnek a Fidesz előtt. Az ellenzéki pártok együttesen 60 százalékon állnak.

Most a Závecz közölt friss adatokat, amelyekből kiderül: a biztos pártválasztóknál a Fidesz támogatottsága az áprilisi 47 százalékról 40 százalékra zuhant, az ellenzéki pártok tehát összesen 60 százalékon állnak, az alábbi megoszlásban:

MSZP 20%

Jobbik 18%

DK 8%

LMP 5%

Momentum 3%

Együtt 3%

MLP 1%

Egyéb pártok: 2%

kép: Závecz Research

Érdekes része a felmérésnek, hogy a Fidesz a fővárosban és a megyeszékhelyeken rengeteg támogatót veszített: Budapesten egy hónap alatt 30-ról 22 százalékra, a nagyvárosokban 25-ről 16 százalékra csökkent a tábora.

Működik a Botka-hatás

Az MSZP a nagy nyertese az elmúlt időszaknak, hiszen stabilizálni tudta a második helyét. Míg a Jobbik folyamatosan veszít a támogatottságából az MSZP ugyan lassan de magabiztosan erősödik.

Így az MSZP maradt a Fidesz kihívója és a protest szavazatokra is a baloldal vezető ereje számíthat.

Riasztó lehet a Fidesz számára, hogy a szavazóbázisa egyre inkább apatikusabb, már bőven nem tudja elvinni a teljes bázisát, erre enged következtetni a józsefvárosi időközi választás, ahol is ugyan a Fidesz 660 ajánlást tudott leadni, ám csak 450 szavazatot kapott, vagyis a kormánypárt már rég nem tud mozgósítani úgy ahogy szeretne.

Mindent egybevetve a Fidesz leváltható, az ország megjavítható.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: