Nagyot bukott a Fidesz Budapesten – így győzhető le a kormánypárt


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A Fidesz legyőzhető és az ország egy jobb irányba fordítható. Egész egyszerűen a fülkeforradalom felfalja saját gyermekeit.

Budapesten esett a Fidesz támogatottsága az ellenzéki pártok már fölényesen vezetnek a Fidesz előtt. Az ellenzéki pártok együttesen 60 százalékon állnak.

Most a Závecz közölt friss adatokat, amelyekből kiderül: a biztos pártválasztóknál a Fidesz támogatottsága az áprilisi 47 százalékról 40 százalékra zuhant, az ellenzéki pártok tehát összesen 60 százalékon állnak, az alábbi megoszlásban:

MSZP 20%

Jobbik 18%

DK 8%LMP 5%

Momentum 3%

Együtt 3%

MLP 1%

Egyéb pártok: 2%

kép: Závecz Research

Érdekes része a felmérésnek, hogy a Fidesz a fővárosban és a megyeszékhelyeken rengeteg támogatót veszített: Budapesten egy hónap alatt 30-ról 22 százalékra, a nagyvárosokban 25-ről 16 százalékra csökkent a tábora.

Működik a Botka-hatás

Az MSZP a nagy nyertese az elmúlt időszaknak, hiszen stabilizálni tudta a második helyét. Míg a Jobbik folyamatosan veszít a támogatottságából az MSZP ugyan lassan de magabiztosan erősödik.

Így az MSZP maradt a Fidesz kihívója és a protest szavazatokra is a baloldal vezető ereje számíthat.

Riasztó lehet a Fidesz számára, hogy a szavazóbázisa egyre inkább apatikusabb, már bőven nem tudja elvinni a teljes bázisát, erre enged következtetni a józsefvárosi időközi választás, ahol is ugyan a Fidesz 660 ajánlást tudott leadni, ám csak 450 szavazatot kapott, vagyis a kormánypárt már rég nem tud mozgósítani úgy ahogy szeretne.

Mindent egybevetve a Fidesz leváltható, az ország megjavítható.

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük