Az MSZP páros talppal beleszállt Orbánékba


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

Ez fájhatott. Zseniális írást tett közzé tegnap Tóth Bertalan az MSZP frakcióvezetője.

Balog Zoltán miniszter úr múlt héten egy nyilvános rendezvényen azon viccelődött, hogy a Mentőszolgálat munkatársai mennyire rosszul keresnek. Nagy “poén” volt, Miniszter Úr! Jó, hogy nem idézte egyik nagy szellemi elődjét: “Ha nincs kenyerük, miért nem esznek kalácsot?”.

Komolyra fordítva: kifejezetten dühítő, hogy az az ember viccelődik az egészségügyi dolgozók alacsony bérezésével, akinek az lenne a dolga, hogy az adóforintjainkból az egészségügyi rendszert fenntartsa, fejlessze, az egészségügyi dolgozók biztos életfeltételeit garantálja.

A világ másik felén, Japánban három héttel ezelőtt a fukusimai földrengés utáni újjáépítésért felelős miniszter mondott egy ostoba és korántsem vicces mondatot. Azt mondta, hogy jó, hogy északkeleten történt a tragédia és nem Tokióban, mert ott nagyobb károkat okozott volna. Egy nappal később bocsánatot kért és lemondott.
Nálunk, Balog Zoltán nemhogy bocsánatot nem kért, hanem továbbra is teljes felhatalmazással rombolja a magyar oktatást, az egészségügyet és a szociális ágazatot.

Balog Zoltán “jópofasága” annak a cinikus pökhendiségnek az újabb példája, amelyet folyamatosan láthatunk Lázár “akinek nincs semmije, az annyit is ér” Jánostól, Rogán “helikopter” Antaltól, vagy éppen Mészáros “nemstróman” Lőrinctől. Ez az a cinikus pökhendiség, amely igazságtalan Magyarországot eredményezett: ahol igazságtalan a közterhek elosztása, és igazságtalan a közös torta újraosztása.

Ezért mondjuk azt, hogy a Fidesz által benyújtott 2018-as költségvetés az igazságtalanság és a korrupció költségvetése. Igazságtalan, mert a Fidesz a gazdagok adócsökkentését a kiskeresetű dolgozó emberekkel fizetteti ki. Igazságtalan, hogy a gazdagoknál évente 400 milliárd forint adócsökkentést hagy a Fidesz, miközben megszüntette a minimálbér adómentességét és 27%-ra növelte az ÁFÁ-t. Igazságtalan, hogy a munkabérből élők, és különösen a kisebb keresetű dolgozók adóterhei 2018-ban is a legmagasabbak közé fognak tartozni a Európában.Ezeket az igazságtalanságokat meg kell szüntetni! A vagyoni különbségeket csökkentenünk kell, ha fel akarunk zárkózni a fejlett országokhoz, és otthon akarjuk magunkat érezni a saját hazánkban. Ezért mondjuk: tegyünk igazságot! Fizessenek a gazdagok! Aki havi egymilliónál többet keres, vagy akinek százmilliós vagyona van, az igenis tegyen be többet az államkasszába! Adja be a közösbe, hogy legyen miből fejlesztenünk a kórházakat, iskolákat, idősotthonokat!

Tudják-e, hogy melyik az a három nagy terület, amelyekre arányaiban évről-évre kevesebbet költ az állam 2010 óta? Megmondom: az oktatás, az egészségügy és a szociális terület. Balog Zoltán területei. Ennek eredménye pedig már megjelent a legutóbbi PISA felmérésekben, a romló egészségügyi közszolgáltatásokban, és a növekvő szegénységi mutatókban. Mindezt úgy hozta össze a Fidesz, hogy a 2010 óta eltelt időszakot tekintve az elosztható pénz több lett, mégis kevesebb jut belőle az állam valódi feladataira, mert a Fidesznek stadionok kellenek, meg propaganda, meg egy soha meg nem térülő atomerőmű. Ez a korrupció költségvetése, hiszen az erre fordított közpénz százmilliárdok így veszítik el közpénz jellegüket Rogán, Orbán, és a kormánytagok más közeli ismerőseinél.

Erre mondjuk azt, hogy ebből elég volt! A stadionokban nem lehet gyógyítani, a propaganda nem pótolja a minőségi oktatást, az Orbán-Putyin paktum pedig csak Oroszország érdekeit szolgálja, és még az unokáink is fizetni fogják.

Mi elutasítjuk a Fidesz társadalompolitikáját. Elutasítjuk az igazságtalanság és a korrupció költségvetését.
Abban hiszünk, hogy mindenki egyenlő és mindenkinek egyenlő esélyek járnak, hogy a tehetség kibontakozását ne lehetetlenítse el a család szegénysége. Hiszen, ha ma lenne gyermek az egykori Soros-ösztöndíjas – akinek a keresztneve Viktor -, a Fidesz társadalompolitikája miatt soha nem jutna el az egyetemre.

Az a célunk, hogy felszámoljuk a létbizonytalanságot és a dolgozó emberek kiszolgáltatottságát. Az a célunk, hogy több pénz maradjon a kispénzű dolgozók, a közszférában dolgozók és az átlagemberek zsebében, a gazdagok pedig arányaiban is többet adjanak bele a közösbe. Mert így lesz több pénz az oktatásra, az egészségügyre, a nyugdíjakra és a szegénység csökkentésére, egy igazságosabb Magyarországon.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük