Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A 444 munkatársa, Halász Júlia tegnap videóriportot akart készíteni a Fidesz konzultációs országjárásának budapesti állomásáról. De másképp alakult. Dermesztő történet következik.

A fideszes roadshow keretében csütörtökön Simicskó István és Varga Mihály tartott nyilvános fórumot a XI. kerületi Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban.

Innen átadjuk a szót az újságírónak:

“Leültem az előadóteremben és vágóképeket készítettem, majd három fiatal férfi felszólított, hogy menjek el, mert regisztráció nélkül nem lehet forgatni. Kérésem ellenére nem mondták el, hogy kik ők, Ludányi Attila önkormányzati képviselő lépett oda, megígérte, hogy bemutatnak a szervezőnek Szabó Lászlónak(Szabó László az újbudai Fidesz tagja, az önkormányzat kabinetvezető-helyettese. – a szerk.)

Az újságíró így folytatja a beszámolót:

“Szabó elmondta, hogy nem forgathatok, de meghallgathatom a fórumot, ezért visszamentem a terembe és a második sorban leültem, felvételt a kamerámmal nem készítettem. Mivel a közönségből többen is fotóztak a mobiljukkal, ezért én is készítettem 3-4 fotót a telefonommal.”

Szabó László. Fotó: Halász Júlia

Varga Mihály beszéde után, a hallgatói kérdések közben Júliát telefonon keresték, ezért kiment a folyosóra, és már itt is a bonyodalom kezdete:

“A kameraállványomat bent hagytam a teremben, mert később vissza akartam térni. Szabó László követett a folyosóra, becsukta a terem ajtaját és fenyegetően megállt mögöttem. Mikor befejeztem a hívást, közölte, hogy nem mehetek vissza a fórumra. Elmondtam neki, hogy bent van az egyik eszközöm,

de ekkor rám támadt, kicsavarta a telefont a kezemből és agresszívan felszólított, hogy hagyjam el az épületet.

Azzal gyanúsított, hogy videofelvételeket készítettem a kamerámmal, ami nem volt igaz, ezért azonnal kértem, hogy rendőrség előtt tisztázzuk a helyzetet. Miután nem adta vissza a telefonomat és elkezdett lökdösni, hangosan segítségért kiáltottam”

– írta. És itt jön a tetőpont:

“Szabó László pedig a karomnál fogva lerángatott az emeletről és az épület előtt folytatta a fenyegetőzést.

Több kollégája vagy barátja is körbeállt és azt mondták, hogy csak akkor kaphatom vissza a telefonom, ha előbb megmutatom nekik a kamerámat. Folyamatosan fenyegetőztek és megpróbáltak megfélemlíteni. Körülbelül 10 percig kértem, hogy adják vissza a telefonomat, mindannyiuktól többször segítséget kértem.”

Júlia leírása szerint a jelenet így folytatódott:

“Mikor elmondtam Szabó Lászlónak, hogy úton van a rendőrség, a fotóimat kitörölte a telefonomból, és visszament a rendezvényre.”

Az újságíró beszámolója szerint Varga Mihály munkatársai később odavitték a kameraállványt kollégánknak, és azzal az ajánlattal próbálták elsimítani az ügyet, hogy kárpótlásul készíthet egy interjút Varga Mihállyal.

“A rendőrség munkatársai az épület előtt, a főbejáratnál kikérdeztek engem és állítólag az épületben a szervezőkkel is sikerült beszélniük. Azt állították, hogy nem tudták azonosítani a támadómat és mivel a szervezők nem látnak szívesen, ezért nem jönnek velem vissza az épületbe, hogy esetleg együtt keressük meg.”

Halász Júlia ezután már nem találkozott Szabó Lászlóval. Az épületnek van egy másik kapuja is, a valószínűleg ott távozott. az újságíró feljelentést tett a XI. kerületi rendőr-kapitányságon, az idézetek a feljelentésből származnak.

A 444 ma levélben kereste Simicskó Istvánt és Varga Mihályt is azzal a kérdéssel, hogy elfogadhatónak tartják-e az esetet.

Az NGM sajtóosztálya válaszképpen közölte:

“Varga Mihály az eseményen meghívott előadóként, a tárca munkatársai meghívottként voltak jelen. Kérjük, hogy további információért a választókerületi elnökhöz forduljanak.”

Többször keresték Szabó Lászlót is. Az újbudai Fidesz-irodától azt a választ kapták, hogy

Szabó László nem áll a 444 rendelkezésére.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: