Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hip-hopp volt, nincs. Megismerhettük már Rogán Antal varázslatosan növekvő házát, mint ahogy az alkotmányos költséget felszámoló Voldermort nagyurat is. Újabb varázslatos fideszes bravúr következik.

Bánki Erik fideszes képviselő úgy vett 2013-ban hetvenmillió forintért részvényeket, hogy szűk két évvel korábban feleennyije sem volt – írja a Magyar Nemzet. A lap több furcsaságot is talált a politikus vagyonnyilatkozataiban. Mint írják, a dokumentumokban egyik évről a másikra tízmilliók jelennek meg, majd tűnnek el, és ami megmarad, annak az eredete is erősen megkérdőjelezhető.

A parlament gazdasági bizottságát vezető képviselőről pénteken a 24.hu írta meg, hogy négy éve bő hetvenmilliót fektetett az azóta Mészáros Lőrinc érdekeltségbe kerülő Opimus (korábbi nevén Phylaxia) Nyrt.-be. A politikus azonban a 2012 júniusában leadott bevallásában még csak 32,2 millió forintnyi nettó vagyont tüntetett fel (ennyit tett ki a vagyonelemek és a hitelei különbözete), azaz rövid időn belül hirtelen több tíz millió forinttal gazdagodott.

Egészen pontosan két év alatt 94,8 millióval, amit az ezt követő fél esztendőben (legalábbis a 2015. januári bevallás alapján) további 53-mal sikerült megfejelnie. Bár Bánki már ekkor sem keresett rosszul, hiszen komoly összeget tehetett zsebre tiszteletdíjként, választókerületi pótlékként és lakhatási támogatásként is, a jelenleg bruttó 997 ezer forintos, illetve a korábban ennél esetleg néhány százezerrel magasabb jövedelem sem magyaráz ilyen mértékű gazdagodást.

Először Bánki részvényvagyona ugrott meg vélhetően az Opimus-befektetések miatt, majd hirtelen lett a politikusnak közel 350 ezer eurója állampapírokban és befektetési jegyekben. Bánki Eriket kereste a lap, hogy megtudják, miből sikerült ekkora vagyonra szert tennie, de május 1-jén a munkaszüneti napra hivatkozva nem kívánt válaszolni kérdéseikre.

Az alátámasztott forrás nélküli villámgyors gazdagodás után még furcsább, hogy amilyen gyorsan jött, 2015 és 2017 között ugyanolyan gyorsan köddé is vált befektetések jelentős része. Az idén év elejére Bánki részvényvagyona lényegében megszűnt, és megvált egyéb értékpapírjaitól is – jelenet meg a Népszava tegnapi számában. Azonban még egyébb részletek is kiderültek -> ide kattintva tovább olvashatja a varázslatos történetet. 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Hoppá, mi történhetett?! Novák Katalin Orbán ellen beszélt az ENSZ közgyűlésén

Vagy kommunikációs hiba, vagy szándékosan, de Novák Katalin az oktatás fontosságáról és az iskolák elhanyagolását nevezte a legvégzetesebb hibának az ENSZ közgyülésén, miközben Magyarországon...

Szégyen és gyalázat: Ide jutottunk Orbánék miatt

Az Európai Unió legújabb vagyonfelmérési adatai a magyar háztartások számára semmiképpen sem hoztak jó híreket. A portfolio.hu által közölt jelentés szerint a magyar háztartások nettó...

Lerántotta a leplet Orbánék hazugságáról a szakember: Óriási bajban vagyunk

A kormány elhibázott gazdaságpolitikájáról, az inflációs helyzetről, valamint a felesleges kormányzati beruházásokról is beszélt Vajda Zoltán, a parlament Költségvetési Bizottságának MSZP-s elnöke az ATV...